MUĞLA
Giriş Tarihi : 14-01-2023 17:35

Maviyle Yarına Varım! Projesi Çocuklarımıza Örnek, Kıyılarımıza Nefes Olacak

Maviyle Yarına Varım! Projesi Çocuklarımıza Örnek, Kıyılarımıza Nefes Olacak

Maviyle Yarına Varım! Projesi Çocuklarımıza Örnek, Kıyılarımıza Nefes Olacak

 

İMİ Koleji ve Semiha Altunkan Ortaokulu ortaklığında yürütülen Maviyle Yarına Varım! Sosyal Sorumluluk Projesi, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA sunumuyla ivme kazandı.

 

İMİ Koleji ve Semiha Alltunkan Ortaokulu ortaklığında yürütülen “Maviyle Yarına Varım! Projesi, denizi ve deniz canlılarını tanımak, denizlerin kirlenmesini engelleyebilmek adına farkındalık oluşturmak, temiz deniz bilinci ile hareket eden öğrenciler, veliler ve duyarlı vatandaşlar oluşmasını sağlamak amacını güden, geniş kapsamlı ve uzun soluklu bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirildi.

 

Aralık ayında “Denizlerin Sürdürülebilirliği” konusunda başlatılan projeye yönelik çalışmalar için Semiha Altunkan Ortaokulu ev sahipliğinde tanışıp kaynaşan proje öğrencileri, bu kez İMİ Koleji ev sahipliğinde bir araya gelerek çeşitli atölye çalışmalarına ve DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın İMİ Konferans Salonunda gerçekleştirdiği sunuma katıldılar. DenizTemiz / TURMEPA dernek yetkililerinden Muğla Saha Koordinatörü Ersin ÖZER ve Fethiye Proje Koordinatörü Günsel KIZILKAYA öğrencilere sıfır atık, temiz deniz, deniz canlıları ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrencilerimiz yeni bilgiler edinirken çevre koruma ve temizliği hakkında farkındalıkları arttı. Ortak okul öğrencileriyle beraber, Robotik Kodlama, Müzik, Masa Tenisi ve Origami atölyelerine katılan proje grubu öğrencileri, Müzik atölyesinde kendi doğa ve deniz şarkılarını yazıp, bestelediler ve beden - perküsyon çalışmaları ile atölye çalışmalarını tamamladılar.

 

 

Geçtiğimiz yıl 12. eTwinning Ulusal Konferansına ilçemizden davet alan İMİ Koleji İngilizce Öğretmeni Melis Tuğçe Tuna ve Semiha Altunkan Ortaokulu Öğretmeni Nihan Akar kurucu ortaklığı ile her iki okulun ilkokul ve ortaokul öğrencileri işbirliğinde yürütülen Maviyle Yarına Varım! Projesi, e-Twinning platformunda Yunanistan kurucu ortaklığında diğer ülkeleri de dahil ederek yaygınlaşıp farkındalık oluşturarak denizlerimizin nesiller boyu yaşaması, canlı ve temiz kalması için çalışmalar yürütecek.

 

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Hakkında

Türkiye’nin denizlerini ve suyollarını koruma konusunda önemli bir rol üstlenen TURMEPA/DenizTemiz Derneği, ülkemizin bu alanda faaliyet gösteren lider sivil toplum kuruluşudur. Kurulduğu günden bu yana deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek gelecek nesillere, kalkınmada sürdürülebilirlik hedefine ulaşmış, yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

AdminAdmin