GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2024 20:27   Güncelleme : 08-03-2024 22:20

MAZI'NIN EMEKÇİ KADINLARINA 8 MART HEDİYESİ

MAZI'NIN EMEKÇİ KADINLARINA 8 MART HEDİYESİ

 

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kamu ve özel sektörde çalışan kadınları ziyaret ederek çiçek takdim etti, günlerini kutladı. Mehmet Tosun, 8 Mart dolayısıyla Bodrum Mazı Mahallesi'nden davet ettiği 52 emekçi kadın için de bir Bodrum turu düzenledi. Sabah Mazı'dan tur otobüsüyle gelen kadınlar, sırasıyla Gümbet Yel Değirmenleri, Bodrum Antik Tiyatro ve Bodrum Kalesi'ni dolaştı. Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, öğle yemeğinde kadın meclis üyesi adayları ve Mazılı kadınlarla bir araya geldi.

Bodrum'da yaşayan kadınların belediyeden talep ettikleri her türlü hizmeti mahallesinde alması için bütün projeleri hazırladıklarını ve kadınların güvenlikten ulaşıma, mesleki eğitimden sağlık hizmetlerine ve aile desteğine kadar kadar her alanda mutlu olacakları ve ihtiyaçlarının tümüyle karşılanacağı bir Bodrum için göreve talip olduklarını belirten Mehmet Tosun, "Kadınların olduğu her alanda umut filizlenir. Biz kadınların sadece siyasette ve yönetimde değil, hayatın her alanında söz ve karar sahibi olmasını istiyoruz" dedi. Tosun, mahallelerde Kadın Eğitim ve Danışma Merkezleri oluşturacaklarını, üreten kadınların ekonomik gelir düzeyini yükseltmek için kooperatifler ve üretim satış alanları kurulmasını sağlayacaklarını ve çalışan aileler için her mahalleye gündüz bakımevi ve kreş kazandıracaklarını söyledi.

MEHMET TOSUN, BODRUMLU KADINLAR KENT MANİFESTOSUNU İMZALADI

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, aynı gün Bodrum Kadın Dayanışma Derneği tarafından “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kapsamında hazırlanan 2024-Bodrumlu Kadınlar Kent Manifestosu’nu imzaladı.

Trafo Bodrum’daki imza töreninde konuşan Mehmet Tosun, belediyecilik hizmetlerinin tümünde toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarına öncelik vereceklerini belirterek “2019 yılında hazırlanan manifestoyu da imzalamıştım. Bu manifestoda yazan tüm maddelerin arkasındayız ve göreve seçilmemiz durumunda da adım adım uygulayacağız. Kadınların siyaset, ekonomi, sosyal ve kültürel her alanda karar ve söz sahibi olması gerektiğini her platformda dile getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Bodrum’un bu anlamda Türkiye’ye örnek teşkil etmesini önemsiyorum. Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Tosun, manifesto imza töreninin ardından, etkinliğe katılan kadınlara çiçek hediye ederek, günlerini kutladı.

Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Tosun daha sonra Bodrum’daki hastaneleri ziyaret ederek, kadın sağlık personelinin 8 Mart’ını kutlayarak çiçek takdim etti. Öte yandan Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi’ne ait gezici araç gün boyu Bodrum’da dolaşarak, kadınlara çiçek dağıttı.

AdminAdmin