MUĞLA
Giriş Tarihi : 26-10-2022 11:53

MECLİS BAŞKANI ÖZCAN GÜVEN TAZELEDİ

MECLİS BAŞKANI ÖZCAN GÜVEN TAZELEDİ

Organ seçimlerini 15 Ekim’de gerçekleştiren MUTSO, birinci meclis toplantısında Meclis Başkanlık divanı için seçim yaptı. Önceki dönem Meclis Başkanı H. Koray Özcan, güven tazeleyerek yeniden Meclis Başkanı seçildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin Ekim – Kasım ayları olarak belirlediği seçim takvimi kapsamında 15 Ekim Cumartesi günü Oda organ seçimlerini gerçekleştirmiş; 2 binin üzerinde üyenin oy kullandığı seçimde Mavi Listeden aday olan önceki dönem başkanı Bülent Karakuş, MUTSO’nun 17 Meslek Komitesinde de rakiplerine karşı üstünlük sağlayarak seçimi kazanmıştı.

Seçim takvimine göre MUTSO 2022-2026 dönemi 1’inci Meclis Toplantısı 24 Ekim Pazartesi günü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Meclis üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Meclis Başkanlık Divanının seçimi yapıldı. Tek liste ile girilen seçimin sonuçlarına göre, önceki dönem Meclis Başkanı H. Koray Özcan yeniden Meclis Başkanı seçildi. Deniz Dakikoğlu, Ali Çorlu ve Ayşe Melike Alpay Özmen Melis Başkan Yardımcısı seçildi.

Seçimin ardından bir konuşma yapan Meclis Başkanı H. Koray Özcan şunları kaydetti: “Bugün 15 Ekim’den itibaren devam eden seçim sürecimizi tamamlamış bulunuyoruz. Çok güzel bir seçim süreci geçirdik. Tüm ekibimiz büyük bir özveri ile çok centilmence mücadele etti. Üyelerimiz yoğun katılım sağladıkları seçim ile bize ciddi bir sorumluluk verdi. Gerek pandemi süreci gerekse yaşadığımız doğal felaketler nedeniyle geçtiğimiz dönem üyelerimizle çok fazla buluşturamadığımız faaliyetlerimizi, bu dönemde çok daha fazla çalışarak telafi edeceğiz. Muğla’nın en büyük sivil toplum örgütü olan Odamız, her türlü imkana sahip. Bize düşen çok çalışmak. Yeni dönemimizin Muğla’mıza, iş dünyamıza ve Odamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplantının sonunda bir konuşma yapan 2022-2026 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş şu ifadelere yer verdi: “Bugün seçim sürecimizi tamamladık. Yarından itibaren hepimiz sahaya inip seçim sürecinde üyelerimize vermiş olduğumuz sözleri yerine getireceğiz. Özellikle komite komite çok çalışıp üyelerimizin memnuniyetini sağlamak hedefindeyiz. Tüm meclisimiz birlik beraberlikle bunu sağlayacaktır. Tüm organlarda hepimiz üyelerimiz için çalışıyoruz. Bu dönemin diğer dönemlerden biraz daha farklı bir tempoda geçeceğini düşünüyorum. Çok daha yoğun bir tempo harcayacağız. Seçim sürecinde komitelerimizin üyelerimizden aldıkları sorunların çözümü noktasında tüm sürecin takipçisi olacağız. Meclis divanımızı kutluyor, tüm meclis üyelerimize başarılı bir dönem diliyorum.”

AdminAdmin