GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-08-2023 11:19

MİLLETVEKİLİ OTGÖZ’DEN YENİ MÜJDELER

MİLLETVEKİLİ OTGÖZ’DEN YENİ MÜJDELER

MİLLETVEKİLİ OTGÖZ’DEN YENİ MÜJDELER

Seydikemer - Kalkan, Seydikemer - Söğüt bölünmüş yol çalışması ve Karabel Tüneli İnşaatı hızlandırılıyor…
Muğla turizminin 12 aya yayılması için yeni projeler hazırlanıyor…
Seydikemer’e Adalet Sarayı kuruluyor…

 


 
Akbelen için Ankara’ya gelen muhtarlarımızı ve hemşerilerimizi TBMM’de misafir ettik...
 
AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Akbelen Gündemi ile toplanan TBMM programı dışında yoğun bir programa imza attı.
 
Milletvekili Otgöz 2 Bakan ve 3 Bakan Yardımcısı ve 1 Genel Müdür ile Muğla’ya yapılacak yatırımları görüştü…

 


 
Milletvekili Otgöz, Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli ile birlikte; Ulaştırma ve Altayapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakan Yardımcısı Ramazan Can, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslanı’ı ziyaret etti. Bakanlarla  Muğla’ya yapılacak yatırımları görüştü.  Milletvekili Otgöz DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif  Balta ile de görüşerek DSİ yatırımlarını değerlendirdi.
 

 


AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz görüşmelerine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydetti.
 
Akbelen Gündemi ile toplanan TBMM programı dışında; Muğla’ya yeni yatırımlar  kazandırmak için yoğun bir çalışma yaptık. Sayın Bakanlarımızla görüştük. Taleplerimizi ilettik.  Bakanlarımız taleplerimizi olumlu karşıladı.
 
Seydikemer - Kalkan,    Seydikemer - Söğüt bölünmüş yol çalışması ve Karabel Tüneli İnşaatı hızlandırılıyor…


İnşaatı devam eden; Seydikemer - Kalkan,   Seydikemer - Söğüt bölünmüş yol ve Karabel Tüneli’nin  tamamlanması konusunu değerlendirdik. Sayın Bakanımız ilgili birimler ile görüşerek çalışmaların hızlandırılacağı müjdesini verdi. Sayın Bakanımızı yol çalışmalarını yerinde görmesi ve 30. Geleneksel Seydikemer Yağlı Pehlivan güreşleri için Muğla’mıza davet ettik. Programı uyduğu takdirde geleceklerini belirttiler.
 

 


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’la yeni turizm projelerini ele aldık.
 
Fethiye Kayaköy turizminin Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması ile desteklenmesi projesi kapsamında 101 yıldır kullanılmayan ve yeterince korunamayan iki adet kilisenin restorasyonu ve ülkemize kazandırılması için hazırlanan projeyi sunduk.
 
Bir yandan turizm sektörünü desteklemek bir yandan da  bölgenin değişen demografik yapısının ibadet ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra tarihi ve kültürel mirasımız olan     PANAYIA PIRGIOTISSA (Aşağı Kilise) ve TAXIARIS (Yukarı Kilise) lerin restorasyonu ve canlandırılmasını hedeflemekteyiz.

 


 
Tarihi ve kültürel mirasın turizme kazandırılması ve Muğla turizminin 12 aya yayılması için çalışıyoruz.
 
Adalet Bakanımızdan müjde...  Adalet Bakanımıza Seydikemer’de Adalet Sarayı kurulması talebimizi ilettik. Çalışmalara başlanacağı ve en kısa sürede Seydikemer’de Adalet Sarayı açılacağı müjdesini aldık
 


Akbelen için Ankara’ya gelen hemşerilerimizi TBMM’de misafir ettik.
 
Sendika Başkanımız, sendika temsilcilerimiz, Milas’lı muhtarlarımız, santral çalışanlarından oluşan 120 hemşerimiz ile basın toplantısı yaptık. TBMM Komisyon salonunda kendileri ile toplantı yaparak, değerlendirmelerde bulunduk. TRT’ye röportaj verdik.

 

550


 
Zeytin de bizim, ağaç da bizim, orman da bizim, santral de bizimdir.
 
3.100 hemşerimizin çalıştığı 15 bin hemşerimizin geçimini sağladığı santralde, halkımız ile işçilerimizi karşı karşıya getirmek doğru değildir.  Herşey hemşerilerimiz ve Muğlamız içindir.

AdminAdmin