MUĞLA
Giriş Tarihi : 02-11-2022 12:42

MİLLİ EĞİTİMDEN BODRUM HAYIRSEVERLERİ İÇİN VEFA YEMEĞİ…

Bodrum’da okul yaptıran, okul yapımı için arsa bağışlayan ve yaptıkları yatırımlarla çocukların eğitimine katkı sağlayan hayırseverlerle, düzenlenen programda bir araya gelindi.

MİLLİ EĞİTİMDEN BODRUM HAYIRSEVERLERİ İÇİN VEFA YEMEĞİ…

 

 

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bodrum İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve ilçede bir otelde gerçekleştirilen davete, Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal katıldı.  

Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, davetlileri yüce gönüllü hayırsever diye selamlayarak, "Yüce gönüllü diyorum, çünkü hayırsever olmak üst seviyede gelir sahibi olmanın yeterli olmadığını gönlümüzün bu anlamda yücelik makamına erişmesiyle ortaya çıkacağına inanıyorum. 45 okul, 2 kurum ve bir spor salonu olmak üzere 48 eğitim yatırımı kazandıran, bunun yanında okullarımıza sayısız destek sunan ve ilçemizin yüzde 50’sinin hayırsever yatırımları ile bezenmiş olmasından dolayı siz hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN GÖZLERİNDEKİ IŞILTI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Çay, “Bir yılı düşünürseniz tohum ekin, on yılı düşünürseniz fidan dikin, eğer 100 yılı düşünürseniz insan yetiştirin” anlayışıyla aydınlık Türkiye için yapmış oldukları kıymetli eserler için hayırseverlere teşekkür etti.

“Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır, çocuklarımız bizim geleceğimizdir” diyen Çay, şöyle devam etti:

“Biz de milli eğitim camiası olarak bu sorumluluğu üzerimizde taşıyor ve çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bir teşekkür yemeği, bir vefa yemeği, bizler yaptığımız iyiliği unuturuz fakat bize yapılan iyiliği asla unutmayız bugün burada Türkiye’nin hayırsever potansiyeli anlamında en özel ilinin en özel ilçesinde siz hayırseverlerimizle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise hayırseverlerin eğitime verdiği desteğe vurgu yaparak, “Devletimiz bütün gücüyle eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Hayırseverlerin desteğiyle bu büyük coğrafyamızda eğitimde eksik kalmıyor.” dedi.

“İYİLİK BULAŞICIDIR”

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir de hayırseverliğin, insanlığın büyüklüğünün merkezinde bulunduğunu dile getirdi.

Eğitim gönüllüsü çok kıymetli hayırseverlerle bir araya geldiklerini belirten Demir, “Kıymetli hayırseverlerimiz, aynı zamanda devletimizin de bazı yüklerini sırtlanıyor. Bu anlamda aslında her biri adeta bir kamu gönüllüsü gibi. İyilik aynı zamanda bulaşıcıdır. Hiçbir karşılık beklemeksizin yapılan yardımların verdiği hazzı dünyada hiçbir işte bulamazsınız. Beni ziyadesiyle mutlu eden bu buluşmaya katılan çok kıymetli hayırseverlerimize yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YARIYA YAKININI HAYIRSEVERLER YAPTIRDI

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ise Bodrum’da 45 okul, 2 kurum ve bir adet spor salonunun hayırseverler tarafından yapıldığı hatırlattı.

İlçedeki okulların hemen hemen yarıya yakınının hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırıldığını belirterek, “Var olun, eksik olmayın inşallah. Eğitimin yanında hayırseverlerimizin ilçemize çok büyük katkıları var, camiler ve birçok kurumlarımız var.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverlerin özgeçmişlerinin okunduğu gecede canlı müzik dinletisi ile yemeğe eşlik edildi. Yemek sonunda ebediyete intikal eden hayırseverler için dua okundu.

Davetlilere günün hatırası hediye takdimi gerçekleştirildi.

AdminAdmin