MUĞLA
Giriş Tarihi : 19-03-2023 07:51

Muğla BİLSEM Öğrencileri Türkiye Finalinde

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204-C Kutup Araştırmaları Proje Yarışması'nda, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi'nin ‘’İbiş'in Rüyası" isimli projesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Muğla BİLSEM Öğrencileri Türkiye Finalinde

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 631 proje başvurusu yapıldı. Proje başvuruları görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 4 alanda toplam 64 proje final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Muğla ilinden Muğla Bilim ve Sanat Merkezi'nin projesi final daveti alırken Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında "Kutup Bölgelerine Yönelik Eğitici Çizgi Dizinin Geliştirilmesi: ‘’İbiş'in Rüyası" isimli proje ile finalist olan ekipteki öğrenciler Hatice Nisa Kılıç ve Nursena Karakan olurken, danışman öğretmenliğini Dr. Ayşe Tosun yapıyor.

Final aşaması proje değerlendirmeleri, 10-11 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılacak. Final aşaması proje değerlendirmeleri sonucu dereceye giren (Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük derecesi alanlar) projeler ödüllerini, TEKNOFEST 2023 etkinliği çerçevesinde alacaklar.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay: ‘’ TEKNOFEST 2023 kapsamında yapılacak Türkiye Final Sergisine katılmaya hak kazanan Muğla Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimiz Hatice Nisa KILIÇ, Nursena KARAKAN ve Danışman Öğretmenimiz Ayşe TOSUN’ u tebrik ediyor, final sergisinde başarılar diliyorum.’’ dedi.

​​​​​​​

AdminAdmin