MUĞLA
Giriş Tarihi : 09-11-2022 16:00

MUĞLA EĞİTİM-ARAŞTIRMA HASTANESİ ŞEHİR HASTANESİ KONSEPTİ HALİNE GETİRİLECEK...

Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesinin yatak sayısının yapılacak ek bina ile kademeli olarak bin 500’e çıkarılarak Şehir Hastanesi konseptine getirileceği bildirildi.

MUĞLA EĞİTİM-ARAŞTIRMA HASTANESİ ŞEHİR HASTANESİ KONSEPTİ HALİNE GETİRİLECEK...

 

 

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, beraberinde AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen ve yönetim kurulu üyeleri ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret etti.

Hasta kabulüne başlanılan Bodrum Devlet Hastanesi için Bakan Koca’ya teşekkür eden heyet, Bodrum’daki eski Devlet Hastanesi’nin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak değerlendirilmesi hususunu görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede, 150 yataklı Bodrum Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesinin 200’e çıkarılması ve Anjiyo Ünitesi kurulması kararlaştırılırken, ilçeye bağlı Mumcular Mahallesine 112 Acil Sağlık İstasyonu kurulması ve bir ambulans verilmesi de planlandı.

ŞEHİR HASTANESİ KONSEPTİ

Milletvekili Gökcan, ziyarette Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkoloji Ek Binası taleplerini de Bakan Koca’ya iletti. Konuyla ilgili Ocak ayında ihaleye çıkılması planlandı.

Kanser teşhisi ve tedavisi için özel görüntülemeler ve ölçümlemeler ile hedefleme yapan, tümörlü dokuları ışınlar ile yok etmede kullanılan akıllı radyoterapi yöntemi cihazı olan ‘2 adet MR-LINAC’ verilmesi de kararlaştırıldı.

Öte yandan Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’nin Şehir Hastanesi konsepti haline getirileceği, yatak sayısının da yapılacak olan ek bina ile birlikte kademeli olarak bin 500'e çıkarılacağı ifade edildi.

FETHİYE VE SEYDİKEMER’E SAĞLIK YATIRIMI

Ziyarette, Aralık ayında kabulü yapılacak olan Seydikemer Devlet Hastanesi’nin ek kurulum için yaklaşık 20 milyon lira ödenek sağlandı.

Yatırım programına alınan 500 yataklı Fethiye Devlet Hastanesi’nin yer tahsisi çalışmaları devam ettiği, yer tespiti sonrası ihale aşamasına geçileceği vurgulandı.

Mevcut Fethiye Devlet Hastanesi’ne planlanan Anjiyo cihazının yılsonuna kadar hastaneye teslimi ve kurulumunun gerçekleştirileceği de bildirildi.

Milletvekili Gökcan Muğlalı vatandaşlara her alanda olduğu gibi sağlık alanında da en iyi şartlarda hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi.

Muğla’ya ve Muğlalılara plan, proje, yatırım ve hizmet konusunda zaman ve mekan mevhumu gözetmeksizin çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürdüklerini belirten Gökcan, “Bu süreçteki ilgi ve destekleri için Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya sevgili hemşerilerim adına en kalbi teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Sağlık yatırımlarımız şimdiden hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

AdminAdmin