MUĞLA
Giriş Tarihi : 04-01-2023 12:55

Muğla'dan 2022'de 60 bin ton domates ihraç edildi

Muğla'dan 2022'de 60 bin ton domates ihraç edildi

Muğla'dan 2022'de 60 bin ton domates ihraç edildi
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak 2022 yılında 60 bin ton domates ihracatından 60 milyon dolar gelir elde edildiği bildirildi.
Muğla'daki çiftçiler, sera ve tarlalarda hummalı bir çalışmayla yetiştirdikleri ürünlerini hem yurt içine hem de yurt dışına gönderiyor. Ürünler, sağlık ve hijyen koşulları ön planda tutularak tüketiciye ulaşıyor.
Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, ilin yüz ölçümünün yüzde 18'ini tarım alanlarının oluşturduğunu söyledi. Bu alanlarda üretimin sürdüğünü belirten Saylak, üreticiler 2022 yılı başında hava koşulları nedeniyle zorluk yaşasa da üretimin kesintiye uğramadığını kaydetti.
Çiftçinin sorun yaşamaması için çaba gösterdiklerini dile getiren Saylak, "2022 sonu itibarıyla 560 bin tonluk domates üreterek bir başarı hikayesi yazdık. Organik ve iyi tarım uygulamalarına desteğimiz de arttı. Bu nedenle uygulamalarımıza yeni girişimciler de katıldı." diye konuştu.
Türkiye'deki domates üretiminin yaklaşık yüzde 8'inin Muğla'dan karşılandığını aktaran Saylak, "Üretilen domatesin de yaklaşık 60 bin tonunu dünyanın birçok ülkesine ihraç ettik. Yaklaşık 40 ülkeye ihracat gerçekleştirerek 60 milyon dolar gelir elde ettik. Bu da üreticilerimiz için son derece önemli bir gelir kapısı." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin