MUĞLA
Giriş Tarihi : 07-05-2023 17:39

MUTSO Heyeti Deprem Bölgesinde

Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanlarının aralarında bulunduğu MUTSO heyeti ve Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı, 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem bölgesini ziyaret ederek, bölgedeki Oda ve Borsaları ziyaret etti.

MUTSO Heyeti Deprem Bölgesinde

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO heyeti, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem bölgesini ziyaret etti. Heyette MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Öcal ve Menaf Kıyanç, Meclis Üyeleri Mevlüt Acar, Ahmet Zeybek, Sedat Tuncer, Habil Muslu ile Eğitim Komitesi Başkanı İhsan Küreci yer aldı. 1-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen ziyaretlerde Adana, Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Borsalar, Ticaret ve Sanayi Odaları ile görüşüldü. Öncelikle, depremde hayatını kaybeden yöneticiler, üyeler ve çalışanlar için başsağlığı dilenen ziyaretlerde, ihtiyaçlar ve talepler alındı.

Konuya ilişkin açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Borsa Başkanımız ve Odamız yöneticilerinden oluşturduğumuz heyetimiz ile deprem bölgesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Özellikle Adana’da, Hatay’da Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan ve Antakya’da, Gaziantep’te, Adıyaman’da ve Kahramanmaraş’ta TOBB bünyesinde hizmet veren Odalarımızı ve Borsalarımızı ziyaret ettik. Çok acı tablolarla karşılaştık. Özellikle Antakya’da hayat tamamen durmuş durumda. Oda Borsa Başkanlarımızdan edindiğimiz bilgilere göre ciddi anlamda maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları var. Gündemlerin değişmesiyle unutulmaktan ve kaderlerine bırakılmaktan korkuyorlar. Bunun dışında bir nebze daha iyi durumda olan bölgelerimiz için, deprem sonrası göç eden insan gücünün bölgeye yeniden dönerek ticari faaliyetlerin sürmesi yönünde talepler var. Vatandaşların memleketlerine dönmeleri için de oradaki şartların ivedilikle iyileştirilmesi gerekiyor. Odamız ve Borsa olarak yapabileceğimiz çalışmalara ve sağlanabilecek desteklere ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. İlk günden bugüne verdiğimiz desteği üyelerimizin de desteği ile, bölge kalkınana kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, arkada kalanlara ise sabır diliyorum.”dedi.

​​​​​​​

AdminAdmin