GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-09-2022 13:51

MUTSO’da ikinci aday mevcut Başkan Ercan…

MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, 15 Ekim’deki organ seçimleri öncesi eski başkan Bülent Karakuş’un ardından adaylığını açıklayan ikinci isim oldu.

MUTSO’da ikinci aday mevcut Başkan Ercan…

 

 

MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, 15 Ekim’deki organ seçimleri öncesi eski başkan Bülent Karakuş’un ardından adaylığını açıklayan ikinci isim oldu.

Ercan, “Bülent beye teklif götürerek, ‘ikimiz de aday olmayalım. Genç bir arkadaşımız aday olsun’ dedim. Kabul görmedi.” dedi.

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) mevcut başkanı Mustafa Ercan, 15 Ekim’de yapılacak organ seçimleri öncesi 2022-2026 dönemi için başkan adaylığını açıkladı.

Ercan, Menteşe ilçesindeki bir restoranda basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası yeni dönem seçimlerinde başkanlık için aday olduğunu belirten Ercan, 43 yıllık ticaret hayatı geçmişiyle Muğla ve tüm ilçelerinde bilinirliği olan bir iş insanı olduğunu söyledi.

 

İlde birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üyelik ve yöneticilik yaptığına vurgu yapan Ercan, dünyanın en eski mesleki faaliyetlerinden ticaretin temsilcileri üyelerin evi olan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını 4 yıldır yürüttüğünü hatırlattı.

Ercan, başkanlık yaptığı dönemin tüm üyeler için şansızlık ve zorluklar içerdiğini ifade ederek, “Küresel pandemi ve savaş koşulları dünya ve ülkemiz ekonomisini her açıdan çok olumsuz etkiledi. Bunlara ilaveten Muğla'mızdaki orman yangın felaketi de ilimiz ekonomisini oldukça olumsuz etkiledi. Bu dönemde karşılaşılan zorlu şartlara rağmen üyelerimizin TOBB ve bakanlıklar nezdinde sözcüsü olduk. Aynı zamanda pek çok projeyi de hayata geçirmeyi başardık.” dedi.

 

Toplum hayatının vazgeçilmezi olan ticaretin ve sanayinin hizmet ihtiyacını en üst düzeyde karşılamak için var olduklarını anlatan Ercan, günün şartları ve zorlukları ne olursa olsun mücadeleyi üyeler için sürdürmekte kararlı olduklarını dile getirdi.

Ercan, bu bilinçle daha kapsayıcı çalışmalara imza atacakları yeni bir döneme hazır olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Hiçbir zaman bir grup veya oluşuma angaje olmadım. Odamızın yeni dönemdeki başkanlığına adayım. Aday olmaktaki yegane amacım, odamızın ilkelerine bağlı, çoğulcu, demokratik, şeffaf ve yenilikçi, üyelerin hak, hukuk ve menfaatini hem koruyan, hem de saygı duyan bir yönetim sergilemektir. Yapacağımız daha pek çok güzel işler ve projelerimiz var. Devam eden ve bazıları da planlanmış ulusal ve uluslararası nitelikteki kıymetli projelerimizi bu yeni dönemde gerçekleştireceğiz. Bu anlamda ilk hedefim yenilikçi bakış açılarına güvendiğim genç arkadaşlarımla dinamik, donanımlı ve aynı zamanda liyakate dayalı bir yönetim kadrosu oluşturmaktır. Hiçbir zaman şahsi bir amaçla aday olmadığımı, olmazsa olmaz tek hedefimin siz değerli üyelerimizin haklarını korumak, faaliyetlerini kolaylaştırmak ve hak ettikleri yerlere, güven ortamı içerisinde ulaşmalarını sağlamak olduğunu tüm samimiyetimle ifade etmek isterim. 15 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz Muğla Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinde vizyon sahibi, liyakatli yeni yüzler ve projelerimizle Muğla ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına ve Muğla'mıza katkı sağlamak adına adayım. Muğla Ticaret ve Sanayi Odamızın tüm üyelerinin hakkını, hukukunu ve menfaatini korumak için çıktığım bu yolda hepinizin desteklerini bekliyorum."

 

“ENGELLENDİĞİMİ HİSSEDİYORUM”

Ercan, adaylık açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Kendi döneminde yarım kalan projelere ilişkin gelen sorulara yanıt veren Ercan, “Biz bir dönem görev yapalım dedik ama neler oldu neler. Biz 13 yılda hibe kredi aldık. Kredinin bu dönem 50 kat daha hibe kredi aldık. Daha önceki başkanımıza yaptığımız desteğin tamamı bize gösterilseydi ekonomiyi daha da yukarı çıkarabilirdik. Neler oldu bilmiyorum. Engellendiğimi hissediyorum. Aslında nedendir bilmiyorum. İlk seçildiğim gün ben arkadaşlara, ‘Arkadaşlar hepiniz başkanlık yapacak vasıftasınız. Tek yumruk olursak güçlü oluruz. Muğla’nın ekonomisini daha ileri götürebiliriz’ demiştim. Benim kimseyle küslüğüm tartışmam olmadı. Ticarette bu olmamalı.” diye konuştu.

 

“BEN KENDİMİ KENDİ KADROLARIMLA İFADE ETMEK İSTİYORUM”

Başkan adayı Ercan, kendi kuracağı kadro ile daha başarılı olacağına inandığını ve bu yüzden aday olduğunu söyledi.

Ercan, “Yeni bir ekip ruhuyla engellenmeden, destekler alarak, Muğla ekonomisi için daha başarılı olacağımı düşünüyorum.” dedi.

 

“İKİMİZ DE ADAY OLMAYALIM DEDİM, KABUL GÖRMEDİ”

Ercan şöyle devam etti:

“ ‘Yeni Muğla Hikayesi’ adı altında yola çıktım. Bülent beyin adaylığına ciddi bir defans var. Tabi ki kendisini destekleyenler var ama o dün çekilen fotoğraf her şeyi ifade etmiyor. Önümüzdeki süreçte vizyoner, liyakatli, toplumda herkesin kabul göreceği bir kardeşimiz olursa ben elbette ki çekilirim. Hiç sorun değil. Ama Bülent Bey lehine çekilmem. Pazarlık yapmam. Ben dedim ki, (Bülent Karakuş) ‘Sen 5’e gidiyorsun, yapma bunu. Ya da ikna et, ispatla kendini, söz veriyorum ayrılacağım’ dedim. Hatta teklif götürdüm. ‘İkimiz de adaylıktan çekilelim. Genç bir arkadaşımız, yeni bir yüzü aday gösterelim’ dedim. Karşılık görmedi. Saim Gürsoy’u 21 yıllık başkan diye eleştirdik. Ama aynı noktaya biz geldik.”

Ercan, önümüzdeki günlerde ekibini ve projelerini, düzenleyeceği bir kokteyl ile kamuoyuna açıklayacağını da sözlerine ekledi.

 

KARAKUŞ DA AÇIKLAMIŞTI

MUTSO’da, 13 yıl yönetim kurulu başkanlığı yapmış olan Bülent Karakuş da geçen Perşembe günü Muğla Güç Birliği üyeleri ile birlikte MUTSO hizmet binasında basın açıklaması yaparak adaylığını açıklamıştı.

AdminAdmin