GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-03-2024 14:54

Nejla Işık, ''Ölmek var, dönmek yok!''

Nejla Işık, ''Ölmek var, dönmek yok!''


Akbelen'de yaşanan son gelişmelerin ardından Akbelen'in sembol isimlerinden Nejla Işık ''Ölmek var, dönmek yok!'' diyerek 17 Mart Pazar günü gerçekleştirecekleri büyük buluşma için çağrı yaptı.
Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı’nın çevresinde bulunan İkizköy, Çamköy ve Karacahisar sınırları içerisinde 190 parsellik arazinin linyit madeni sahası olarak kamulaştırılması kararı alınmış gelen tepkiler üzerine bu karar iptal edilmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından köylüler ve çevreciler harekte geçerek 17 Mart 2024 Pazar günü Akbelen'de buluşma kararı aldı.
Akbelen'in sembol isimlerinde Nejla Işık Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi: ''5 senedir bu mücadeleyi veriyoruz. İlk çıktığımız bu yolda hep şunu söyledik ölmek var dönmek yok dedik. Biz ölümüne göze aldık toprağımız için ölürüz dedik vatanımız için ölürüz dedik. Herkese burdan açık bir çağrıdır bu İkizköylülere, Çamköylülere, Akbelenlilere desteğe var mısınız? Bize su lazım bize toprak lazım bizim dediğimiz gibi var mısınız? 17 Mart'ta burada Akbelen'de bu mücadeleyi bırakmadığımızı bu madene verecek toprağımız yok demek için yine buluşuyoruz. Bize desteğe tüm ülkesini sevenleri, zeytinden geçinenleri, topraktan geçinenleri herkesi çağırıyoruz. Tüm sivil toplum kuruluışlarını, tüm siyasi partileri siyasi parti ayırt etmeksizin şu anda belediye seçimleri var şu anda muhtarlık seçimleri var. Muhtar adaylarını şuanki muhtarları, herkesi buraya açık bir çağrımızdır köyünüze sahip çıkın köylerimize köylülerimize sahip çıkalım. Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek köyümüze sonuna kadar sahip çıkacağız gerekirse bu uğurda ölücez ve uğurda bu davadan dönmicez.''

AdminAdmin