EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-06-2023 12:18

ÖRNEK OKUL MÜDÜRÜ HACER ÇETİN’DEN ÇEVRE HAFTASINDA ANLAMLI ETKİNLİK

ÖRNEK OKUL MÜDÜRÜ HACER ÇETİN’DEN ÇEVRE HAFTASINDA ANLAMLI ETKİNLİK

 

Karaköy Ortaokulu öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla Karadere Plajında çevre temizliği yaptı. Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin ve öğretmenler öncülüğünde yapılan plaj temizliğinde öğrencilere çevre temizliği bilinci aşılandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Muğla’nın Seydikemer ilçesi Karaköy Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Seydikemer’de yer aldığı projeler ve etkinliklerle örnek okul müdürü olarak gösterilen Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin, yaptığı sosyal kampanyalar ve etkinliklerle de takdir topluyor. 2020 yılında Seydikemer ilçesinde meydana gelen büyük yangın felaketinde ve geçtiğimiz 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından yardım koordinasyon merkezlerindeki örnek çalışmasıyla takdir toplayan Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin, geleceğin mirasçıları çocukları da çevreye duyarlı, örnek birer birey olarak yetişmesi konusunda çalışmalar yapıyor.

Örnek okul müdürleri arasında gösterilen Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve okul aile birliğini bir araya getirdi. Hem öğretmen ve velilerin kaynaşmasını hem de öğrencilere çevre bilinci aşılanmasını amaçlayan çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Dünyaca ünlü Patara Plajının büyük bir bölümünü içine alan Karadere Plajında düzenlenen çevre temizliğinde öğrenciler öğretmenleri ve velileri ile birlikte plaj temizliği yaptı. Temizlik kapsamında plaja atılan plastik şişe, poşet gibi atık maddeler toplandı. Yaklaşık 1 saat süren plaj temizliğinin ardından öğretmenler, öğrenciler ve veliler piknik yaparak unutulmaz bir gün yaşadılar.

Öğrencilerin sosyal farkındalığının artması ve bilinçlenmesi amacıyla bu tarz etkinliklere büyük önem verdiklerini dile getiren Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin; “Gelecek nesiller bizim umudumuz. “Ağaç yaşken eğilir.” atasözümüz çok doğru. Geleceğe güzel bir miras güzel bir dünya bırakmak bilinçli, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmekten geçiyor. Bugün burada hem öğrencilerimize çevreyi korumanın, çevreye hangi nedenle olursa olsun asla çöp atılmaması gerektiğini hem anlattık hem de teorik olarak gösterdik. Öğrencilerimizin ailelerini de bu etkinliğe davet ederek farkındalık boyutunu arttırmayı hedefledik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AdminAdmin