MUĞLA
Giriş Tarihi : 06-10-2023 10:46

Pınar Gültekin cinayeti davasında yeni gelişme!

Katilin cezasının onanması, kardeşinin cezasının ise bozulması istendi!

Pınar Gültekin cinayeti davasında yeni gelişme!

Muğla’da Pınar Gültekin cinayeti davasında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tebliğnamesinde, Cemal Metin Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanması talep edildi. Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’ya verilen 4 yıl hapis cezası kararının ise bozulması istendi.
Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in 2020 yılında öldürülmesiyle ilgili görülen davada ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan sanık Cemal Metin Avcı'nın cezası, uygulanan haksız tahrik indirimiyle 23 yıla düşürülmüştü. Mahkeme, davada yargılanan Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ile diğer sanıkların beraatine hükmetmişti.


Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Metin Avcı'ya verilen 23 yıl hapis cezasını ve kardeşi Mertcan Avcı için verilen beraat kararını istinafa taşımıştı. Sanık Cemal Metin Avcı, istinafta görülen davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da "Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçundan 4 yıl hapis cezası verilmişti.


KARARIN BOZULMASI İSTENDİ
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasının onanmasını talep edildi. Ayrıca cinayete iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı ise suç delilerini gizlemekten dolayı 4 yıl hapis cezasına çarptırılması kararının bozulmasını istedi.


“İTİRAZ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”
Pınar Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, tebliğnamede Cemal Metin Avcı bakımından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:
“Biliyorsunuz İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi tarafından Cemal Metin Avcı hakkında canavara hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak insan öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Bu cezaya da haksız tahrik indirimi uygulanmamıştı. Sanık tarafının haksız tahrik indiriminden yararlanmak için yaptığı savunmalara itibar edilmemişti. Bu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanması talep edildi. Tebliğname bu yönüyle sevindirici. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Mertcan Avcı için ise suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan kurulan mahkumiyet hükmü bakımından ise tebliğname bozma talep etmiş. Bu yönüyle de tebliğnameye iştirak etmiyoruz. İtiraz hakkımızı kullanacağız.”

AdminAdmin