MİLAS
Giriş Tarihi : 26-04-2024 14:09

Sabancı, Esnafın Sıkıntılarını Bakan Bolat’a Anlattı

Sabancı, Esnafın Sıkıntılarını Bakan Bolat’a Anlattı


Ticaret Başkanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen Meslek Kuruluşları İstişare ve Değerlendirme Toplantısına Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkan Özay Sabancı’da katıldı.
Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkan Özay Sabancı Meslek Kuruluşları İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Başkan Sabancı toplantıda söz alarak, Bağkur 7.200, perakende yasası ve alkol satış saatlerinin 24’e çekilmesi önerilerinde bulundu.
Meslek Kuruluşları İstişare ve Değerlendirme Toplantısında söz alarak esnafların sıkıntılarını dile getiren Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkan Özay Sabancı; “Esnaflarımızın en büyük sıkıntılarından biri olan Bağkur emekli prim gün sayısının 9000 binden 7200 güne düşürülmesini talep ediyoruz. Perakende Yasası’nın geç kalmasının, zincir mağazaların çoğalmasına, dolayısıyla piyasada esnaf ve sanatkârların sayısının azalmasına ve haliyle fiyat kontrolünün zorlaşmasına sebep olduğunu belirten Başkan Sabancı, Perakende Yasasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Alkol satış saatinin 22:00 olmasının özellikle turizm kentlerinde faaliyet gösteren esnafı zorladığını söyleyen Sabancı; “Turizm kentlerinde alkol satış saatleri sebebiyle esnafımız büyük kayıplar yaşıyor ve 22’den sonra bir alkol satışı yüzünden bir esnafımız 341 bin TL ceza yedi. Alkol satış saatlerinin en azından turizm bölgelerinde yazın 24’e yükseltilmesi esnafımızı bir nebze olsun rahatlatacaktır” dedi.
Bankalar tarafından POS komisyon oranlarının kabul edilemez bir seviyeye geldiğini ifade eden Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkan Özay Sabancı; “Bankaların esnafın üzerindeki POS komisyon bedeli yükünü kaldırması gerekiyor” diyerek tüm esnafların ortak sıkıntılarını Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a iletti.

AdminAdmin