MİLAS
Giriş Tarihi : 12-12-2022 15:06

Sağlıklı nefes alma raporuna göre Milas ve Datça iyi durumda

Ulusal Hava Kalite İzleme Ağı haritasına göre, yeşil kategorili “kaliteli” hava sahaları, Türkiye’de oldukça az. Balıkesir, Denizli ve Manisa kırmızı alarm veren, hava kalitesi kötü iller arasında. Muğla’da ise Milas ve Datça hava kalitesi iyi olan yerler arasında yerini aldı.

Sağlıklı nefes alma raporuna göre Milas ve Datça iyi durumda

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın kurduğu Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı, 81 ilde 360 istasyondan Türkiye’nin hava kalitesini anlık takip ediyor ve rapor oluşturuyor. Bu kapsamda hava kirliliği ölçülerek, her ile özel bir hava kirliliği politikası oluşturulması amaçlanıyor.

Dün yayınlanan hartaya göre Türkiye’nin yeşil hava sahası epey az. Türkiye’nin genelinde hava kalitesi orta seviyede. Balıkesir, Denizli ve Manisa’da hava kalitesi düşük seviyede. Düzce, Çorum, Ankara”da Ulus – Ostim – Siteler – Etimesgut bölgelerinde hava kalitesi kırmızı renge yani düşük kaliteye dönüşmek üzere.

Hava kalitesi iyi olan ve yeşil renkle gösterilen bölgeler ise Adana’da Seyhan ve Çukurova, Antalya’da Muratpaşa ve Alanya, Muğla’da Milas ve Datça, Bolu’da Abant, Sinop’ta Erfelek, Trabzon’dA Uzungöl, Erzurum’da ise Pasinler ve Palandöken.

Hava kirliliği, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı veya halk arasında KOAH olarak bilinen hastalık dahil olmak üzere, kronik solunum yolu hastalıklarına sebep oluyor.

AdminAdmin