MUĞLA
Giriş Tarihi : 19-12-2022 18:35

Seydikemer OSB’mizde tahsisler tamamlanıyor

Seydikemer OSB’mizde tahsisler tamamlanıyor

Seydikemer OSB’mizde tahsisler tamamlanıyor

Seydikemer’imizde Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı  İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili tahsisler tamamlanma aşamasına geldi.
AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan'ın girişimleri sonucu üç bakanlığı ilgilendiren arsaların tahsisi İl Başkanı Kadem Mete'nin de desteğiyle Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için talep edildi.
Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde süt sığırcılığı işletmeleri ve süt entegre tesisleri faaliyet gösterecek. 
AK Parti Muğla Milletvekilleri Demir ve Gökcan, konuyla ilgili olarak #İşimizMuğlaGücümüzMuğla etiketiyle yaptıkları paylaşımda bu yatırım için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye teşekkür etti.
Milletvekilleri Demir ve Gökcan, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde süt sığırcılığı işletmeleri ve süt entegre tesisleri faaliyet gösterecek. Bölgede üreticilerimizin yüksek standartlarda ve yüksek verimlilikte süt elde edebilmeleri için gereken bilgi, birikim ve tecrübelerin aktarıldığı Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi, Yem Fabrikası, Süt ve Süt ürünleri İşleme tesisleri, biyogaz enerji tesisi, ARGE ve İnovasyon merkezi yer alacak. Bölgedeki Biyogaz enerji tesisinde hayvansal gübrelerden elektrik enerjisi ve organik gübre üretilecek. Bu yatırım sayesinde 2 bin 500 vatandaşımız iş ve aş sahibi olacak. Bölgemizin bu önemli yatırımı için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’ye şükranlarımı sunuyorum. Muğla’mıza, hemşehrilerimize ve çiftçilerimize hayırlı olsun."

AdminAdmin