GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-04-2024 11:51

Staj ve Çıraklık mağdurlarından Özel’e teşekkür

Staj ve Çıraklık mağdurlarından Özel’e teşekkür

 

CHP İl Başkanlığı binasında Özgür Özel ile bir süre görüşen platform üyelerinden Cevat Gül ve Serdar Keçecigil, destekleri için çiçek takdim ederek, teşekkür etti. Staj ve çıraklık mağduru emekçi ile yakından ilgilenen CHP Lideri Özgür Özel, Staj ve çıraklık mağdurlarına desteklerinin devam edeceğini, emekçiler için planlanan mitingde staj ve çırak mağdurlarının mutlaka olacağını ifade etti. Ziyarette CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden mağdurlar, yeni Başkan Candan Yüceer’in de staj ve çıraklık dostu olduğunu bildiklerini söylediler.

Çiçek için teşekkür eden Özel, “Staj ve çıraklık mağdurlarına desteklerimiz devam edecek. Staj ve çıraklık mağdurları da planlanan mitingde yer olacak. Verdiğimiz sözü tutacağız” dedi.

 

TRAKYALI  STAJ MAĞDURLARINDAN 38 YIL TEPKİSİ

Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe giriş tarihleri olan sigorta mağdurlarından Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Trakya Platformu üyesi Cevat Gül,

“Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde sigortanın başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyoruz. Ortada fiili çalışma var, maaş aldık. Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur.”dedi.

Yerel seçimlerden önce staj ve çıraklık sigortası sorununun çözülmesi gerektiğini kaydeden platform üyesi Serdar Keçecigil ise 38 yıllık mağduriyetin bitmesini isteyerek şöyle devam etti: “staj ve çıraklık başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılmasının zamanı geldi de geçiyor. Biz yıllardır bu mağduriyeti çözülmesini bekliyoruz.”

AdminAdmin