BODRUM
Giriş Tarihi : 10-12-2022 22:47   Güncelleme : 10-12-2022 23:54

Turgutreis pazar esnafı isyan etti! “İşlerimiz düştü, Turgutreis’e yakışmıyor”

Turgutreis pazar esnafı isyan etti! “İşlerimiz düştü, Turgutreis’e yakışmıyor”

Turgutreis pazar esnafı isyan etti!
“İşlerimiz düştü, Turgutreis’e yakışmıyor”

Ak Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen, CHP’li Bodrum belediyesi tarafından yapılan Turgutreis Pazaryerinde incelemelerde bulundu.
Gökmen ve beraberindekiler, pazar esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlar ile sohbet edip, talep ve şikayetlerini dinledi.
İlçe Başkanı Gökmen, burada yaptığı açıklamada, pazarcıların yüzde 90’ının şikayetçi olduğunu söyledi.
Pazaryerinin bir ayı aşkın süredir hizmette olduğunu hatırlatan Gökmen, “CHP’li Bodrum Belediyesinin projenin en başından beri ‘Avrupa Birliği standartlarında muhteşem bir kapalı pazaryeri yapıyoruz’ tarzında söylemi var. Bunun ne kadar yalan olduğunu bir kere daha sizlerle ve vatandaşlarımızla gördük.” dedi. 
“ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRMIŞ”
Gökmen, pazaryerinin hiçbir şekilde semt pazarına yakışmadığını anlatarak, şunları kaydetti:
“Ulaşımı çok zor ve esnafımızın da işlerini geriye götüren bir pazar yeri olmuş. O kadar mantıksız konular var ki. Yağmur suyu boruları direk içeriye akıyor. Yani pazaryeri ve tezgahların olduğu noktalara akıyor. Alt katta otopark olarak yapılan ve sonra mecburen pazarcılar yerleştirilmiş. O noktada da pis su kanallarının açıkta olduğunu gördük. Ne Bodrum’a ne de Turgutreis’e yakışacak bir pazaryeri yapamamışlar. Yine hiçbir şeyi beceremedikleri gibi bunu da becerememiş, eline yüzüne bulaştırmış.”   
İŞLER DÜŞTÜ
Gökmen ve beraberindekilerin yeni pazaryeri hakkındaki düşüncelerini sorduğu esnafı ise işlerinde düşüş yaşadıklarını ifade etti.
İşlerinin 10’da 9 oranında düştüğünü anlatan bir pazar esnafı, “Yetkililer tezgahların yerleştirilmesini yaptıktan sonra bir daha gelen giden olmadı. Bir imza attırmaya geliyorlar.” dedi. 
Bir başka esnaf ise alt katların pislik içinde olduğunu belirterek, “Belediyenin buraları temizleyecek bir süpürgecisi yok mu?” diye sordu.
Başka bir pazarcı esnafı da müşteri olmadığından dert yanarak, “Beton bize, biz betona bakıyoruz” diye konuştu.
“TURGUTREİS’E YAKIŞMIYOR”
Bir vatandaş ise evinin bulunduğu bölgede hala kanalizasyon olmadığını, yağmur sularının ve atıkların denize gittiğini, belediyenin bunu bile henüz çözemediğini dile getirerek, “Başkan bey kaç kere geldi. ‘yapacağız’ dedi. Hala yapılacak. Yazık. Turgutreis’e yakışmıyor. Kaç tane turist o yollarda ayağını burktu. Biz hastaneye götürdük. Bu Turgutreis’e yakışmayan bir durum.” diyerek, tepkisini dile getirdi.
Bazı vatandaşlar ise yeni pazaryerinin daha çok hale benzediğini öne sürdü. Turgutreis’te daha çok yaşlı insanların yaşadığını belirten vatandaşlar, “Pazaryerinin yolu yokuş. Bu insanlar nasıl çıksınlar? Hiç memnun değiliz.” ifadelerini kullandı. 
TRAFİK SORUNU
Bir başka pazar esnafı da özellikle yaz aylarında bölgede trafik sorunu yaşanacağını söyledi.
Pazarcıların şu anda sadece yüzde 30’unun yeni pazaryerinde olmasına rağmen trafik sorunu yaşandığını savunan esnaf, “Trafik nedeniyle kavgalar yaşanıyor. Bu halka eziyettir. Araç koyacak yer yok. Saat 12:00 oldu anca siftah yaptım. Şu ana kadar belediyeden gelip derdimizi dinleyen bir yetkili yok. Belki bundan sonra gelirler.” dedi. 
“HENÜZ BELEDİYE BAŞKANINI GÖRMEDİK”
Yağmur yağdığı zaman sorun yaşadıklarını ifade eden Pazar esnafı, “Üstümüz kapalı ama yağmur yağdığı zaman yerden su topluyoruz. Projede yanlışlık var. Kapalı ama hem yağmur hem güneş görüyoruz. Tekrar çadır germek zorunda kalacağız gibi” diye konuştu.
Bir pazar esnafı ise dertlerini anlatmak istediklerini ancak henüz belediye başkanını görmediklerini söyledi.

AdminAdmin