MUĞLA
Giriş Tarihi : 12-03-2023 19:36

TÜRK TARIM ORMAN SEN SENDİKASI MUĞLA’DA ŞUBE OLDU

TÜRK TARIM ORMAN SEN  SENDİKASI MUĞLA’DA ŞUBE OLDU


Üye sayısını 400’ü geçen, Türk Tarım Orman Sen, 34.Muğla Şubesi 1.Olağan genel kurulu 12 Mart 2023 tarihinde Pazar Günü  Muğla öğretmenevinde yapıldı. 
Genel Kurula Türk Tarım Orman Sen Genel Başkan Yrd. Mustafa Buyruk Ve Gürkan Bozkurt, Türk İmar Sen Genel Bşk Yrd. Özgür Süzgün, Muğla Kamusen İl Temsilcisi Mürsel Özata, Denizli Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Süleyman Sürmeli, MHP Milletvekili Aday A. Mehmet Korkmaz MHP Menteşe İlçe Başkanı Talat Uğurlu, Muğla TÜRKAV Şube Başkanı Birol ÇEKİÇ, Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Samet Yüce , Orman İş Sendika Başkanı  Birol Gök,  Türkiye Kamusen'e bağlı sendikaların  şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra divan kurulu oluşturuldu. Divan kuruluna ; Hasan Gezgin, Ahmet Koç Ve Süleyman Sürmeli seçildi. Gündemin okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

İlk konuşmayı Kamusen Muğla İl Başkanı Mürsel ÖZATA yaptı.  Özata konuşmasında; “Deprem nedeniyle yaşanan bu zor dönemde Kamusen olarak depremzedelere 2 milyon nakdi 10 milyon da aynı yardım yaptık. Misafirhanelerimizde depremzedeleri ağırlıyoruz iaşelerini karşılıyoruz. Bu da her gün 50 bin liralık yardımımız devam ediyor demektir.  Bu yardımlar bizim verdiğimiz aidatlarla yapılıyor. Deprem bölgesine gönüllü olarak gidenlerin çoğu sendikamızın üyesidir. Desteklerimize devam edeceğiz. Türk tarım sen Muğla şubesi Muğla’da şube olan beşinci İşkolumuz oldu. Büyümeye devam ediyoruz. Herkese hayırlı olsun diyorum” dedi. 

2. konuşmacı olan Muğla Turk Tarım Orman Sen Şube Başkan Adayı  Mustafa TOPUZ ;

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli art arda meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremler hepimizin yüreğini yaktı.  Bu büyük felaket çok sayıda can ve mal kaybına yol açtı bu felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına sabır diliyorum. Ebediyete intikal etmiş şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u,  Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
Bu genel kurulumuzla birlikte Muğla ilk defa tek başına şube olmuştur. Üye olarak haklı mücademize ortak olan Bakanlığımızın değerli çalışanlarına, mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
 Mehmet Emin Resulzadenin ifadesiyle bir kere yükselen bayrak bir daha inmeyecektir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, Milletin duygu ve düşüncelerine tercüman olmuş milletimizin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir şiirdir. Bizler de İstiklal marşımızdan aldığımız ilhamla hak mücadelemizde korkmadan, yılmadan ümitsizliğe düşmeden mücadale edeceğiz.
Türkiye Kamu Sen hiçbir zaman konjokture göre sendikacılık yapmamıştır. Bizim mücadelemiz kamuda ehliyet ve liyakat içindir. Çalışanların onurlu bir yaşam için hak ettiği ücreti almaları içindir. Ümit ediyorum ki Kamu idarecileri sendika ayrımına son versin. Türk Tarım Orman Sen” Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız” anlayışıyla her bir çalışanın yanında olmaya devam edecektir.  Biz gücümüzü yalnızca üyelerimizden almaktayız. Arkadaşlarımızın desteğiyle güçlüyüz. Birlikte güçlüyüz.  Artık Kamusen’e, Türk Tarım Orman Sen’e yetkiyi verin. “ dedi.

Türk Tarım Orman Sen Genel Başkan Yrd. Mustafa BUYRUK ; konuşmasında;

Deprem bölgesine Türkiye geneli tüm İl teşkilatlarımızla ve Genel Merkezimizle ilk günden itibaren hem ayni hemde nakti yardımlarda bulunduk. Bulunmaya devam ediyoruz. Ayrıca Teşkilatımıza ait yurt ve misafirhanelerimizi günde 3 öğün sıcak aş ile  depremzedelerin emrine sunduk. Aziz milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmenin haklı huzuru yaşıyoruz. Türkiye Kamusen bir davanın, bir hak mücadelesinin, bir inancın adıdır. Bizler; Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak 1992 yılında ortaya koyduğumuz  "Bizim ilkemiz, Önce Ülkemiz" Milli ve Manevi değerlerimizden asla taviz vermeyen,  "Çalışan, üreten, yol gösteren, ancak hakettiģini mutlaka alan bir sendikal anlayış ile tüm kamu çalışanlarını kucaklayan bir düstur ile  sendikacılık mücadelemize kesintisiz devam etmekteyiz.

Dili, dini, mezhebi, etnik kökeni, siyasi görüşü ne olursa olsun, kaygısı vatan, devlet ve memleket sevdası olan; hizmet kolumuzun tüm çalışanlarını, kendi haklarını savunmaya, haklı mücadelemize omuz vermeye davet ediyoruz.

2012 yılından bu güne, kamu çalışanları adına yetki kullanan Malum "Sarı Sendikal" anlayış tarafından yürütülen 6 toplu sözleşmenin kamu çalışanlarının haklarının feda edilmesinde ne kadar gaflet yada hıyanet içerisinde olduğu, tüm kamu çalışanlarının ve kamuoyunun hafızasına kazındığı bir gerçektir.  Bu nedenle kamu çalışanları haklı isteklerini talep eden, iradesini kimseye peşkeş çekmeyen, teslim olmadan masaya oturacak, kamu çalışanlarını doğru temsil edecek bir sendikal mücadeleye yeniden ve acilen ihtiyaç duyulduğu apaçık ortadadır.  Gelecek yıllarımızda ekonomik, sosyal ve mesleki haklarımızda daha fazla kayıp yaşamama adına, 15 Mayıs itibari ile yapılacak üyelik sayımları için sendikamıza verilecek her destek Türk memur hareketine büyük fayda sağlayacaktır.  Bu yetkilendirme öncelikle şahsınız ve tüm kamu çalışanlarının hak ve hukuku için önemli bir dönüm noktası olacaktır.

Yetkili ve etkili bir sendikacılığın nasıl yapılacağını, toplu atan yüreklerin oluşturduğu gücün ne kadar etkili olabileceğini tüm Türkiye’ye ve kamu çalışanlarına hep birlikte göstereceğiz. Türkiye Kamu-Sen, Türk Tarım Orman-Sen bir sendikadan öte yürekleri birlikte çarpan kocaman bir ailenin adıdır. Bu aile istikrarlı bir biçimde Cenab-ı Allah'ın izni ve siz değerli dava arkadaşlarımızın desteği ile her geçen gün büyümektedir. Hak mücadelemize vermiş olduğunuz ve vereceğiniz tüm desteklerden ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. 

Bizler kimseyi ezerek, baskı altına alarak üye yapmadık ve yapmayacağız. Bizim ezilmiş insanlara ihtiyacımız yoktur. Bu milletin sizler gibi başı dik insanlara ihtiyacı vardır. 

Bizler herkese haklı davamızı anlatacağız. Verdiğimiz kutlu mücadelemizi anlatacağız. Olmazsa olmazımızı anlatacağız. Bu ülkenin gerçek sahibi olduğumuzu yüreğimizi ortaya koyarak bir bayrak gibi dik duruşumuzla göstereceğiz.  Sendikacılığımızı, saygıyı esas alarak ortaya koyacağız. “Devrin adamı değil her devirde adam olmanın” özünü beyinlere kazıyacağız. Bu vesile ile yeni kurulan Muğla Şubemizin bölgemize, Muğlamıza, kamu çalışanlarımıza hayırlar getirmesini yüce yaradandan niyaz eder hepinize sevgi, saygı ve hürmetlerimizi sunarım. Yaşasın Hak Mücadelemiz. Varolsun Teşkilatımız” dedi.                    
Seçimlerin ardından ; Şube Başkanı olarak  Mustafa Topuz,  yönetim kurulu üyeliğine, Sıddıka Sadet Çanakoglu, Selim Kara, Ersan Erken, Akif Toz, Erdinç Kesik ve Sadettin Aytollon seçildi

AdminAdmin