SİYASET
Giriş Tarihi : 10-12-2022 16:07   Güncelleme : 10-12-2022 16:42

Türkiye’yi her alanda dünyanın birinci ligine çıkartacak eser ve hizmetlere kavuşturduk

Türkiye’yi her alanda dünyanın birinci ligine çıkartacak eser ve hizmetlere kavuşturduk

Türkiye’yi her alanda dünyanın birinci ligine çıkartacak eser ve hizmetlere kavuşturduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi 81 vilayeti ve 85 milyon vatandaşıyla, eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, şehircilikten spora her alanda dünyanın birinci ligine çıkartacak eser ve hizmetlere kavuşturduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen; Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

 

 

Eylül ayında TEKNOFEST için geldikleri Samsun’a, birkaç aylık ayrılığa rağmen, hasret kaldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Samsun’da, hem sizlerle hasret gidermek, hem de tamamlanan yatırımların resmî açılışını yapmak üzere bir aradayız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışı yapılacak eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını da diledi.

 

Millî mücadelenin ilk adımının şehri Samsun’un, istikbalin de istiklalin de kıymetini en iyi bilen şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anadolu’daki bin yıllık varlığımızın neredeyse her günü istiklal mücadelesiyle geçmiştir. Bugün de aynı mücadeleyi, farklı araçlarla vermeyi sürdürüyoruz. Ülkemizin yönetimini üstlendiğimiz 20 yıl boyunca da sayısız örneğiyle bu mücadelenin içinde yer aldık. Vesayetçilerden darbecilere, teröristlerden ekonomik tetikçilere kadar her çeşidinden tehdide karşı, milletimizin ve devletimizin bekasını savunduk. Asırlardır bizim önümüze kurulan tuzakların gayesi açıktı. Amaç, Türkiye’yi yeniden inşa edilen küresel siyasi ve ekonomik düzenin dışında bırakmaktı” şeklinde konuştu.

 

“ÜZERİMİZDE ASIRLARDIR UYGULANAN SENARYOLARI BİRER BİRER YIRTIP ÇÖPE ATTIK”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yeri geldi, sinsi oyunlarla asırlık yurtlarımızı bizden kopardılar. Yeri geldi, kayıplarımızın acısıyla bizi iki büklüm ettiler. Yeri geldi, mezhep, yeri geldi köken farklılıkları üzerinden birbirimize düşürdüler. Yeri geldi, içimizdeki tetikçilerini üzerimize saldılar. Yeri geldi, terör örgütleri üzerinden terbiye edilmeye çalışıldık.”

 

Yaşanılan her acının hem insani hem ekonomik maliyeti olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşağı yukarı aynı şartlarda kalkınma yarışına başladığımız kimi ülkeler alıp başını giderken, biz geri kalmışlığa yıllarca mahkûm edildik” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükûmete geldiklerinde tüm bu faturaların ağır yükü altında beli bükülmüş bir Türkiye olduğunu söyleyerek, “Ülkeyi yönetme sorumluluğunu alınca, Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle kolları sıvayıp hemen işe giriştik. Bir yandan tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini başlatırken, diğer yandan üzerimizde asırlardır uygulanan senaryoları birer birer yırtıp çöpe attık. Türkiye’yi 81 vilayeti ve 85 milyon vatandaşıyla, eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, şehircilikten spora her alanda dünyanın birinci ligine çıkartacak eser ve hizmetlere kavuşturduk. Hamdolsun, 20 yılda asırlık sorunları çözmekle kalmadık, gelişmiş ülkelerin bile gıptayla baktığı ve örnek aldığı bir hizmet altyapısı kurduk” şeklinde konuştu.

AdminAdmin