MUĞLA
Giriş Tarihi : 30-10-2022 17:42

UMKE'den deprem tatbikatı

UMKE'den deprem tatbikatı

UMKE'den deprem tatbikatı

Yatağan ilçemizde Muğla, Aydın ve Denizli Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
UMKE’nin 2022 yılı faaliyet planı kapsamında personelin acil ve olağandışı durumlara anında ve etkin müdahale etmesi için Stratonikeia antik kenti girişinde UMKE Kampı kuruldu. 
Eski Yeşilbağcılar mahallesindeki yıkık ve kullanılamaz durumdaki yapı ve alanlarda ise 3 ilden 70 UMKE ekibinin katıldığı deprem tatbikatı yapıldı.  
Tatbikatta, senaryo gereği 6,2 büyüklüğündeki depremde 6 evin yıkıldığı ve bazı evlerde hasar oluştuğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Olay yerine gelen jandarma personeli, bölgeyi güvenlik şeridine aldı. Ardından, belirlenen alana kısa sürede sahra hastanesi kuruldu. 
Senaryo gereği yıkılan binaların enkazında mahsur kalan yaralıları UMKE ekipleri kurtardı. Enkazdan tahliye edilen yaralılar, sahra hastanesindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi.
Eğitmenler ve UMKE gönüllülerinin katılımıyla yapılan tatbikat kampında, güncelleme eğitimlerinin yanı sıra koordinasyon ve oryantasyona yönelik beceri eğitimleri ile kamp kurma, çadırda kalma ve lojistik eğitimleri de yapıldı.

AdminAdmin