MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-10-2023 15:51

Üniversite Öğrencilerine Muğla Tarihi Anlatıldı

Üniversite Öğrencilerine Muğla Tarihi Anlatıldı

Üniversite Öğrencilerine Muğla Tarihi Anlatıldı

Menteşe’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören bir grup öğrenciye Kurşunlu Camiinden başlayan tarihi bilgilendirmenin yapıldığı gezi düzenlendi.
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi ve Metin Bilim Enstitüsü Derneği Başkanı Ümral Deveci ile Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilcisi Edebiyatçı Yazar Namık Açıkgöz işbirliğinde yeni gelen öğrencilere Muğla’nın tarihi dokusunu tanıtmak için gezi düzenlendi.


Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi ve Metin Bilim Enstitüsü Derneği Başkanı Ümral Deveci ile Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilcisi Edebiyatçı Yazar Namık Açıkgöz anlatımında gerçekleşen gezide genç öğrencilere Muğla Tarihi ve değerleri anlatıldı.
Kurşunlu Camiinde başlayan gezide öğrencilere Kurşunlu Camiinin tarihinden bahsedildi.
Prof. Dr. Ümral Deveci, "Her sene yapıyoruz bu geziyi. Pandemi döneminde yapamadık. Prof. Dr. Namık Açıkgöz her sene bize pandemi dönemi dışındaki önceki yıllarda da yeni gelen öğrencilerimizi, Muğla’nın kültürel yapısını tanıtmak, onların hikayesini anlatmak, efsanelerini anlatmak, tarihinden de nem almak adına Muğla’yı gezdiriyor bir kültürel gezi bu. Genelde Kurşunlu Camii’nin önünden başlıyoruz, Muğla’yı gezmeye, Yağcılar İşhanı, Arasta, Zahire Pazarı, diğer camileri dolaşıyoruz. En yukarıdaki Şahidi’ye kadar çıkıyoruz, Saburhaneyi ve Saat kulesini geziyoruz. Hocamız da bütün hepsinin hikayesini öyküsünü bizim öğrencilerimizle paylaşıyor. Biraz önce mesela öğrencilerimize sordum, 2 yıldır buradalar 2.sınıflar, daha çok, aşağıdaki yani Muğla’yı, Kötekli ve buradan ibaret zannediyorlar. Tarihi dokusu olan Muğla’yı görmemişler. Bugün onlara en azından onun mihvandarlığını yapacağız, onlara orayı göstereceğiz. Böylece onlar Muğla’nın bir başka yüzü tarihi yüzüyle karşılaşmış olacaklar” dedi.

AdminAdmin