GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-01-2024 15:59

VEKİL MUAMMER AVCI: KAMUDA İSTİHDAM EDİLEN ŞEHİT MADENCİ YAKINI SAYISINI 591’E ULAŞTIRDIK

VEKİL MUAMMER AVCI: KAMUDA İSTİHDAM EDİLEN ŞEHİT MADENCİ YAKINI SAYISINI 591’E ULAŞTIRDIK

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer AVCI şehit madenci yakınlarının kamuda istihdam edilmelerine ilişkin son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kamuda istihdam edilen şehit madenci yakını sayısının 496’dan 95 ilave ile 951’e yükseldiğini ifade eden Vekil AVCI, sürecin hızla devam ettiğini belirtti. 

Vekil Avcı’nın açıklamasının tamamı şöyle; 

Bilindiği üzere; hükümetimiz tarafından getirilen yasal düzenleme ile birlikte; tarih sınırlaması olmaksızın kömür madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen kazalarda yaşamlarını yitirenlerin hak sahibi ailelerinden bir yakınına, kamu kurum ve kuruluşlarda sürekli işçi kadrolarında istihdam hakkı tanındı… Cumhurbaşkanımızın talimatıyla şehit madencilerin yakınlarına iş kapıları ardına kadar açıldı. Hükümetimiz her konuda olduğu gibi şehitlerimizin yakınlarını yalnız bırakmamıştır, asla da bırakmayacaktır.

HER AİLEDEN 1 KİŞİ KAMUDA İSTİHDAM EDİLİYOR

Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, hayatını kaybeden kişinin yakınlarından biri kamuda sürekli işçi olarak iş başı yapmasına ilişkin süreci yürütmeye devam ediyoruz. Düzenlemeye göre; istihdam hakkından sırasıyla vefat eden madencinin eş ve çocuklarından birisi, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden biri yararlanıyor. 

İSTİHDAM EDİLEN ŞEHİT MADENCİ YAKINI’NI 591’E ULAŞTIRDIK

Düzenlemenin Resmi Gazete ’de yayınlanması ile birlikte; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Bakanlığımız yakın takipleri ile istihdamlar devam ediyor. Zonguldak, Bartın ve Karabük’te yapılan başvurular neticesinde; 21 Eylül 2023 tarihi itibari ile 496 şehit madenci yakını kamuda iş başı yaptı. Başvuru süreci devam eden 95 kardeşimizde kısa sürede inşallah iş başı yapacaklar.  Böylece kamuda sürekli işçi olarak iş başı yapan madenci şehidi yakını 591’e ulaşmış olacak.

AZİZ HATIRALARI DAİMA BİZLERLE YAŞAYACAK

Bu vesileyle, tüm şehit madencilerimizi tekraren minnetle yâd ediyorum, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Aziz hatıraları daima bizlerle yaşayacak… Mekânları cennet olsun.

AdminAdmin