MUĞLA
Giriş Tarihi : 16-12-2022 19:41

Zeytin ve zeytinyağı sektör buluşması gerçekleştirildi

Zeytin ve zeytinyağı sektör buluşması gerçekleştirildi

Zeytin ve zeytinyağı sektör buluşması gerçekleştirildi

Zeytin ve zeytinyağının 2022/23 sezonunu ve sorunları değerlendirildi

 

Türkiye’de tüm zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarının çatı kuruluşu Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, sektörün 2022/23 sezonunu ve sorunlarını “Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Buluşması”nda değerlendirdi.

Zeytin zeytinyağı sektörü Türkiye’nin dünya zeytin ve zeytinyağı ticaretinde daha fazla söz sahibi olması ve ihracatta sürekliliği sağlamanın yolunun üretim artışından ve istikrarlı üretimden, desteklerin artırılmasından geçtiğine dikkati çekti.

Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı İsmail Uğural’ınmoderatörlük yaptığı “Geçmişten Günümüze Zeytin-Zeytinyağı Sektörü ve Gelecek Beklentileri” panelinde Doç. Dr. Ahmet UHRİ, Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım ve Gıda Yüksek Mühendisi Müge Aşan Nebioğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Güncel ekonomik gelişmeleri, küresel büyüme öngörüleri ve enflasyon rakamlarını, resesyon ihtimalini ise Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel aktardı.

Aynı zamanda “2021 Yılı Zeytin-Zeytinyağı İhracatı Ödül Töreni”nde 2021 yılında en çok ambalajlı zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapan ihracat şampiyonlarının başarıları taçlandırıldı.

AdminAdmin