MUĞLA
Giriş Tarihi : 16-02-2023 20:09

Arasta esnafından depremzedeler için toplanan yardımları sattığı iddia edilen esnafa tepki!

Arasta esnafından depremzedeler için toplanan yardımları sattığı iddia edilen esnafa tepki!



Muğla'nın Menteşe ilçesinde depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini iş yerinde sattığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan kişiye, tarihi Arasta Çarşısı esnafı tepki gösterdi.
Saatli Kule Caddesi'ndeki bir iş yerinde yapılan aramada yardım malzemeleri ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan A.K, polis merkezindeki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı. 
Tarihi çarşıda toplanan Arasta esnafı, depremzedeler için toplanan yardımları dükkanında sattığı iddia edilen A.K'ye tepki gösterdi.
Birçok işyerinin bulunduğu tarihi çarşının hırsızlık ile anılmasından rahatsız olan esnaf, düzenlediği basın açıklaması ile işyerleri sahiplerinin dükkanları kiraya verilirken daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı.
Açıklamayı yapan arasta esnaflarından Ahmet Karakuş, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından yaşanan zor günlerde arasta esnafının depremzedelere elinden gelen yardımı yaptığını dile getirdi. 
Karakuş, Muğla Arasta kültürünün içinde; yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberliği barındırdığını söyledi.
Arasta esnafının depremzedelere yardım etmek için adeta yarıştığı bir dönemde, bir kişinin yaptığı bu davranışın kabul edilemeyeceğini ifade eden Karakuş, “Çarşımızda bu zihniyete sahip insanların faaliyet göstermesini istemiyoruz. Yaşanan olay arastaya mal edilmemeli.” dedi.

AdminAdmin