MUĞLA
Giriş Tarihi : 16-12-2022 19:51

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden iklim değişikliği ve bisiklet eğitimi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden iklim değişikliği ve bisiklet eğitimi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden iklim değişikliği ve bisiklet eğitimi

Çevre dostu okullarda bisiklet eğitimleri veriliyor

Muğla'da öğrencilere çevre, iklim değişikliği ve bisiklet konusunda farkındalık eğitimleri veriliyor. Güvenli bisiklet kullanımından bisiklet tamirine ihtiyaç duyulan eğitimler çevre dostu okullarda gerçekleştirilirken bisikletli doğa kampından bisiklet turlarına birçok etkinlik düzenleniyor.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde tüm okullarda yürütülen Mavi-Yeşil Okullar Projesi, öğrencilere enerji verimliliği ve çevre koruma farkındalığı konularında renkli aktiviteler sunuyor. Muğla il Milli Eğitim Müdürlüğü ile çevre dostu bisikletli ulaşım ve çevre dostu bisikletli turizm çalışmaları yürüten Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO) arasında imzalanan "Eğitimde İş Birliği Protokolü" ile okullarda bisiklet ve çevre bilinci konusunda etkinlikler düzenlenmeye başladı.

Menteşe, Ula, Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde gerçekleştirilen etkinliklerde, çevre gönüllüsü okullarda çevre bilincini ve bisiklet farkındalığını artırmak için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenleri ve dernek gönüllüleri tarafından öğrenciler yönelik seminerler ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

Okullarda öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği çevre dostu faaliyetlerde önce "bisiklet farkındalığı" üzerine bilgilendirmeler yapıldı. Ardından "iklim değişikliği, çevre eğitimi ve bisiklet", "bisiklet tamir atölyesi, sürüş öncesi/sonrası bakım, vites değişimi, lastik tamiri, güvenlik malzemeleri" gibi konularda öğrencilere atölye çalışmaları yaptırıldı. Eğitimlerin sonunda öğrencilerle bisiklet turları düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay "Çevreye duyarlı, doğayla barışık, tüketim bilinci yüksek, ekolojik dengeye katkı sağlayan nesiller yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Mavi Yeşil Okullar Projesi'nin il genelinde tüm okullarda başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek ENVERÇEVKO Derneğinin katkılarıyla çevre dostu okullarımızda öğrencilerimize doğa ve bisiklet konulu eğitimler veriliyor, eğlenceli ve öğretici doğa aktiviteleri gerçekleştiriliyor. Okullarda kurulan bisiklet atölyelerinde öğrencilerimiz; çevre bilinci, sürdürülebilirlik, bisiklet farkındalığı konularında bilgilendiriliyor, güvenli bisiklet kullanmanın püf noktaları öğretiliyor. Projemizle öğrencilerimize doğa ve çevre bilinci kazandıracak farkındalık çalışmalarını etkili bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. ENVERÇEVKO Derneğine projemize sundukları değerli katkılar için teşekkür ediyorum." dedi.

AdminAdmin