MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-02-2023 22:44

Vali Orhan Tavlı Menteşe’de Depremzedelerle bir araya geldi

Vali Orhan Tavlı Menteşe’de Depremzedelerle bir araya geldi



Muğla Valisi Orhan Tavlı, depremden etkilenen illerden tahliye edilerek Menteşe ilçesindeki Turgutreis öğrenci yurdunda misafir edilen vatandaşlarla bir araya geldi.
Sözlerine “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralı vatandaşlara acil şifa, tüm yakınları ve millete sabır ve baş sağlığı dileyerek başlayan Vali Orhan Tavlı “Aziz milletimizin yüce gönlüyle, dayanışma ruhuyla, devletimizin tüm imkânlarıyla yaralarımızı saracağız ve bu zorlu günleri geride bırakacağız." dedi.
Tavlı, her zaman iyilik ve dayanışmaya odaklanılması gerektiğini belirterek, “Bu zorlu süreçte süratle ihtiyaçları gidermeye, yaraları sarmaya çalışacağız. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla vurguladığı gibi gün birlik günü, gün beraberlik günü ve gün bir birimizin elinden tutma ve beraberce doğrulma günü. Rabbim, dirlik ve düzenimize, devletimize ve milletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.
Bölgeden tahliye edilerek 5 bin 200’ü Menteşe'de olmak üzere toplamda yaklaşık 39 bin vatandaşın ilde misafir edildiğini belirten Tavlı, devletin tüm imkânlarıyla vatandaşının yanında ve hizmetinde olduğunu söyledi.
Turgut Reis Yurdunda 7 gün 24 saat sağlık hizmeti verildiği belirtilirken, bunun yanında psikososyal destek, iş ve meslek danışmanlığı ile sosyal marketin de vatandaşın hizmetinde olduğu vurgulandı. 
Sıcak ve samimi bir ortamda vatandaşların halini hatırını soran Vali Tavlı, vatandaşlardan gelen talepleri dinledi, sorularını yanıtladı. 
Depremzede vatandaşlar geldikleri ilk günden beri ilgi ve alakanın hiç eksik olmadığını, ihtiyaçlarının hızla karşılandığını ve çok iyi ağırlandıklarını ifade ederek, Vali Orhan Tavlı’ya teşekkürlerini iletti.
Turgutreis öğrenci yurdu çok amaçlı salonda yapılan görüşmeye Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Turgut Reis Öğrenci Yurdunda misafir edilen vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin