BODRUM 1523 yılında, Cihan Sultanı Kanuni Sultan Süleyman Han tarafından fethedilmiştir. Daha evvel Bodrum'da St Jean tarikatı Şovalyeleri tarafından idare ediliyordu.
Cennet Mekân Kanuni Sultan Süleyman Han, Rodos fethi dönüşünde, Bodrum ve kıyılarını Osmanlı Diyarına dahil etmiştir.
1523 yılında, Bodrum Kalesi içinde bulunan, St Jean tarikatı Şovalyelerine ait olan şapel de, "KILIÇ HAKKI" olarak, Kanuni Sultan Süleyman Han'ın emri ile şapelden Cami'ye dönüştürülmüştür.
Cami, 1915 yılında işgalci arsız Fransızlar tarafından yapılan saldırılar neticesinde ağır tahribata uğramıştır. Cami, malesef kullanılamaz hale gelmiştir.
Resmen hizmette olmasa bile, bir bölümünde, kaleyi ziyarete gelen Müslümanlar namaz kalabiliyordu.
Ancak ne acıdır ki, 1990 yılına gelindiğinde Cami tamamen Müslümanların ibadetine kapatılarak, kapısına kilit vuruldu.
1996 yılında, REFAHYOL Hükümeti döneminde, Kültür Ve Turizm Bakanımız olan, Muhterem İsmail Kahraman, yıkılan ve aynı zamanda da tamamen ibadete kapatılan bu mühim Cami'miz için, minare yapılmasına vesile oldu. Ne kadar İslam düşmanı, mason locaları varsa hep birden ayaklandılar. Güya tarihi eserlere, kaleye zarar veriliyor şeklinde ipe sapa gelmez bahaneler ile hem de. Ancak akabinde gelen türlü engeller, malesef, başta hain FETO olmak üzere, Ülkenin bütün zenginliklerinin üzerine çökenler vasıtası ile REFAHYOL iktidarının yıkılınca, Fetih Camii ibadete yeniden açılamamıştır...
Daha sonra Kültür Ve Turizm Bakanımız Muhterem Nabi Avcı döneminde, Fetih Camii'nin yeniden ibadete açılması için talimatlar verilmiş olmasına rağmen, bu proje hala hayata geçirilememiştir.
Bu arada, her nedense apar topar, yine o bildik kirli eller vasıtası ile, Kanuni Sultan Süleyman Han'ın mirası olan bu Cami, UNESCO'nun
" Korunması Gereken Kültür Varlıkları" aday listesine dahil edildi.
Gerekçe her daim aynı olmuştur. Kanuni Sultan Süleyman Han'ın KILIÇ HAKKI olarak bizlere emanet ettiği, gözümüz gibi korumamız gereken Caminin ibadete açılmasına, ilelebet engel olmak...
Cami'miz, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'e çivi çaktırılarak ibadete kapanmıştır.
FETÖ
Fetih Cami'nin ibadete kapatılarak, müzeye dönüştürüldüğü tarih son derece dikkat çekicidir. 1997 yılında hain FETÖ, Vatikan'ı ziyaret eder. Bu ziyaretten sadece iki gün önce Cami müzeye çevrilir.
Yani, Fetih Cami'nin müzeye çevrilmesinde FETÖ nün rolü büyüktür. Malesef bugün Bodrum Kalesi Fetih Camii, hain FETÖ'cülerin oyunları sayesinde, emir aldıkları Vatikan'a şirin görünmek için müze yapılarak bağlılıklarını gösterdikleri bir yer olmuştur.
Müze olarak kalmasını da garantilemek için, Cami içerisine çeşitli batıklardan çıkarılan parçalar konulmak suretiyle, müzenin kalıcı olması sağlanmıştır. Acı olan tarafı; bu batıkların Cami içerisine taşınması için sponsor olanların tamamının mason dernekleri, lions kulüpleri ve gece kulüplerinin olmasıdır.
Bir Cami var, bu Cami KILIÇ HAKKI olarak yapılıyor. Cami'yi işgalciler bombalıyor, mirası üzerinde oturan bizler, o Mirasa sahip çıkacağımız yerde, kapısına kilit vuruyoruz. Kilit vurmakla kalmıyor, bir de asıl amacının dışına çıkarılmak için, kulüpçülerin, lionsların, masonların tahrip etmesine sessiz sessiz seyirci kalıyoruz.
İnananlar olarak bizler yarın Huzur-u Mahşer'de, " Ey Kulum sen ne yaptın" derse Allah, ne cevap vereceğiz?
Bodrum Kale Camii 502 yıldan beri boynu bükük vaziyettedir. Kanuni Sultan Süleyman Han'ın mirasını yeniden sahip çıkmak mecburiyetimiz vardır. Bu, boynumuzun borcudur.
Fetih Camii derhal ibadete açılmalıdır.
Açılışını da bizzat Ümmetin Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapmalıdır. Çünkü bu şeref ancak O'na layık olacaktır.
Bodrum, Türkiye'nin en batısındaki Serhat Şehridir. Bu şehir aynı zamanda Türkiye'nin en fazla NAMAZGAH'ı olan bir şehirdir. Kökleri bu kadar sağlam bir şehir malesef, tabiri caiz ise kurda kuşa yem edilmektedir.
Kale Cami, Fetih Camii olarak anılır.
Fetih Camii'in en büyük özelliği de, Bodrum'un İLK Camii olmasıdır.
Bodrum'da halihazır tam 90 Camimiz bulunmaktadır. Yapımı devam eden, 3700 m2 kapalı alana, aynı anda 2500 Müslümanın Namaz kılmasına imkan sağlayacak, salon, kitap kafe, kafeteryalar, depolar, derslikler, sanat merkezi, abdestlikler , zemin katında harim bir mahfil katı bulunan Bodrum Camii Ve Külliyesi ile birlikte bu sayı 91 olacaktır.
Dinine bu kadar düşkün bir Beldede malesef FETİH CAMİİ hüzünlüdür. Malesef ağlamaktadır.
Ben buradan, bizlere öncülük eden, pişmemize, dert sahibi olmamıza vesile olan, Dert Sahibi, Muhterem Yusuf Kaplan Hocamız başta olmak üzere, Kültür Ve Turizm Bakanımız. Mehmet Nuri Ersoy'dan, Vakıflar Genel Müdürü'müz Sinan Aksu'dan, Muğla Valimiz Dr. İdris Akbıyık'tan, Bodrum Kaymakamımız Mustafa Çit'ten, hasılı herkesten yardım dileniyorum.
Bodrum Fetih Cami'mizi geri istiyoruz.
Vesselam
Selam Ve Dua İle....
#Bodrum
#Muğla
#BodrumKalesi
#FetihCamii
#Kanuni
#MuğlaValiliği
#BodrumKaymakamlığı
#KültürBakanlığı
#VakıflarGenelMüdürlüğü