SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 18-09-2023 20:39

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN AKDENİZLİ: “GAZİLERİMİZ, VATANSEVERLİĞİN YAŞAYAN ABİDELERİDİR”

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir” dedi.

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Şehitlik ve Gazilik makamlarının milli ve manevi hayatta derin anlamları olduğuna vurgu yapan Başkan Akdenizli şu ifadeleri kullandı; “Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Anadolu’yu yurt edinmemizi sağlayan, yüzlerce yıldır vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı uğruna canını hiçe sayan şehit ve gazilerimiz, ülkemizin bugünlere ulaşmasının en büyük teminatıdır. Gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Her karış toprağı ecdadımızın kanlarıyla sulanan vatanımızın bölünmez bütünlüğü için dün olduğu gibi bugün de yarın da canını siper edecek nice kahramanlarımız filizlenmeye devam ediyor. Malazgirt’te, Miryokefalon’da, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da düşmana karşı mücadele eden şehit ve gazilerimizin torunları, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha yüreğini ortaya koymuş ve FETÖ Terör Örgütüne geçit vermemiştir. Şanlı tarihimizin necip kahramanlıklarını, verilen mücadeleleri gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmalı, bu aziz vatan uğrunda gösterilen fedakarlığı öğretmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”

 

 

meliha demirelmeliha demirel