DÜNYA
Giriş Tarihi : 16-01-2023 10:54

Kaliteli yemeklerden gurme hediyelik eşyalara kadar Japonya'da Gastronomi

Kaliteli yemeklerden gurme hediyelik eşyalara kadar Japonya'da Gastronomi

Kaliteli yemeklerden gurme hediyelik eşyalara kadar Japonya'da Gastronomi

 

 

 

İster kaliteli yemeklerin hayranı olun, ister eğlenceli gurme hediyelik eşyalara sahip olmayı sevin, Japonya tüm bunları ve çok daha fazlasını bulacağınız bir yer. Lüks yemek salonlarından tatlı fabrikalarına, mis kokulu meyvelere ve Michelin yıldızlı restoranlara kadar, bu ayın haber bülteni sizi bekliyor. İştahınızı kabartmak için okumaya devam edin.

 

 

Depachika – Beklenmedik bir gurme hazinesi

 

Japonya'nın büyük mağazaları birçok şeyle tanınır. Lüks ürünlere, şık tasarım öğelerine ve güzel ev eşyalarına göz atabileceğiniz yerlerdir ve alışverişinizin hediye paketli olmasını isterseniz, muhtemelen şimdiye kadar gördüğünüz en zarif hediye paketleri olacaktır. Ancak bir dahaki sefere Japonya'da bir alışveriş çılgınlığına çıktığınızda, büyük mağazanın bodrum katına veya Depachika ’ya girdiğinizden emin olun. Gurme hazineleriyle dolu yemek salonlarının bulunduğu yer burasıdır. Depachika adı Japonca "mağaza" ve "bodrum" kelimelerinden gelir ve heyecan verici yiyecek keşifleriyle eş anlamlıdır. Ayrıca Depachika'da hayvanları otlatma kültürü de var - satın almadan önce deneyebilirsiniz ve birçok ücretsiz numune ve tadım sunuluyor.

 

Depachika, mevsimlik ürünler, bölgesel spesiyaliteler ve sınırlı sayıda ikramlarla dolu bir yerdir. Bu yemek salonlarının çoğu tren istasyonlarına bağlıdır ve bu da yolculuk için lezzetli yiyecekler stoklamayı kolaylaştırır. Hazır bento kutuları satan satıcılar, mükemmel bir hediye (veya kendinizi şımartmak için) için Japon şekerlemelerinin olduğu tezgahlar, hatta popüler kafe ve fırınların standları var. Bazı Depachika'larda yemek yiyebileceğiniz bölümler vardır, ancak çoğu, alıp götürmek üzere ürünler satın almanız için tasarlanmıştır. Rahatça gezinmek istiyorsanız, öğle yemeği vakti ve iş gününün sonunda günün en yoğun saatlerinden kaçının. Kapanmadan hemen önce giderseniz, taze ürünler için pazarlık yapabilirsiniz.

 

Tokyo'daki en iyilerinden bazıları şunlardır:

 

  • Nihombashi Mitsukoshi Mağazası

Nihombashi Mitsukoshi’s Depachika’sında şarküteri tarzı ürünler, bento kutuları ve tatlılar keşfedilmeyi bekliyor. Japonya'nın dört bir yanından gelen üst düzey tatlılar için Kayuan tezgahını kaçırmayın.

  • Isetan Shinjuku Mağazası

Çok sevilen bir Depachika olan Isetan Shinjuku’nun şık yemek salonu her zaman popüler bir seçim olmuştur. Fransız çikolatacı Jean-Paul Hévin'in mağaza içi kafesini kaçırmayın.

  • Matsuya Ginza

Tokyo'nun lüks alışveriş bölgesinde yer alan Matsuya Ginza, geleneksel kaiseki'den suşi, tempura, yöresel spesiyaliteler ve sandviçlere kadar çeşitli bento kutuları ile ünlüdür.

  • Daimaru Tokyo

Shinkansen hızlı treniyle Japonya çevresinde bir yolculuğa çıkıyorsanız veya Narita Ekspresi'ne binmeden önce son dakika alışveriş yapmak istiyorsanız, burası tam size göre. Tokyo İstasyonu'nun hemen yanında yer alan Daimaru Tokyo’s Depachika son dakika yiyecek hediyeliklerini veya eve dönüş uçuşu için bir atıştırmalık almak için mükemmel bir yerdir.

 

 

 

Mükemmel Sevgililer Günü hediyesi - Hokkaido'nun en popüler tatlısı, Shiroi Koibito

 

 

Japonya'da Sevgililer Günü ve çikolata birbiriyle eşanlamlı hale geldi. Ve hediye verme çiftlerin ötesine geçiyor - Kadınlar genellikle 14 Şubat'ta gerek eşleri, erkek arkadaşları ve hatta patronları ya da iş arkadaşları olsun erkeklere hediyeler verir. Ama merak etmeyin, kadınlar da kendi hediyelerini bir ay sonra, Beyaz Gün olarak bilinen 14 Mart'ta alırlar.

 

Her zaman popüler olan bir Sevgililer Günü hediyesi, Hokkaido'da yapılan beyaz çikolata ve hafif langue de chat kurabiyesinin bir kombinasyonu olan Shiroi Koibito adlı tatlı ikramdır. O kadar popüler bir favori ki, şimdi Hokkaido’nun en ikonik hediyelik eşyalarından biri haline geldi. Bir Japon arkadaşınıza Hokkaido'ya gideceğinizi söylerseniz, muhtemelen sizden bir kutu getirmenizi bekleyecektir.

 

Sahte İngiliz tarzı bir Tudor evinde yer alan bir eğlence parkı olan Sapporo'daki Shiroi Koibito Park’taki kaynağa doğrudan gidebilirsiniz. Tüm ailenin fabrikayı görmesi, çikolatanın nasıl yapıldığını öğrenmesi ve kurabiye ve çikolata yapımı atölyelerine katılması için harika bir yer. Tesis bünyesinde Hokkaido favorilerinin yanı sıra Shiroi Koibito, dondurma, buzlu ve sıcak çikolata ve çikolata fondü sunan bir dizi restoran ve kafe bulunmaktadır.

 

Ishiya yurtdışına açılıyor ve Orta Doğu'da Dubai'de bir mağaza bulabilirsiniz.

 

Profesyonel İpucu – Shiroi Koibito Park, Sapporo’da ziyaretçiler için bir Müslüman mescidi ve abdest alma tesisleri sunan ilk turistik tesistir.

 

 
 

 

Kochi Eyaletinin Yuzu Yolu'nu keşfedin

https://images.benchmarkemail.com/client1256188/image13361553.jpg

 

 

 

Yuzu narenciyesinin tadı ve kokusu Japonya'dan ayrılmaz. Eşsiz aromalar, meyve sularından yiyeceklere ve hatta kaplıca banyolarına kadar her şeyde bulunabilir. Kochi Eyaleti, Japonya'nın en büyük yuzu üreticisidir ve yıl boyunca meyve hayranlarını kendine çeker. Chugei bölgesi bir zamanlar Japonya'nın en büyük orman demiryoluna ev sahipliği yapıyordu ve rayları artık “Yuzu Road” olarak yeniden doğdu. Yuzu bahçeleri arasında uzanan parkur, taze yaprak, beyaz yuzu çiçeği ve sarı meyve kokuları eşliğinde bölgenin güzel doğal manzarasını deneyimlemenin en keyifli yolu.

 

Kochi'de nereye giderseniz gidin, yerel süpermarketlerde, marketlerde veya sokak pazarlarında yuzu bulacaksınız. Koçi'de sashimi genellikle yuzu kokulu sirke ile gelir, suşi pirinci yuzu ile tatlandırılır, narenciye suyu et sularına eklenir, tatlılara, keklere ve dondurmaya eklenir ve her yerde serinletici yuzu suyu şişeleri bulacaksınız.

 

Yuzu ile ilgili hediyelik eşyalar almak için, taze yuzudan yuzu aromalı çeşnilere kadar her şeyin yanı sıra bol miktarda yerel özel yiyecek ve zanaat ürünleri alabileceğiniz Japonya'nın en büyük açık hava pazarı olan Kochi'nin ünlü Pazar Pazarı’nın 300 tezgahına gidin.

 

 

 

Muni Kyoto'da Michelin yıldızlı yemek ve lüks konaklama

 

 

Michelin yıldızlı bir restorana sahip bir otel bulmak alışılmadık bir durum değildir, ancak Kyoto'nun Arashiyama Bölgesi'ndeki nehrin kıyısında bir değil iki oteli olan bir otel bulunmaktadır. Muni Kyoto, dünyaca ünlü şef Alain Ducasse'nin iki restoranına ev sahipliği yapmaktadır – Muni Alain Ducasse ve Muni La Terrasse ¬¬– her ikisi de Michelin Kyoto Rehberi'nde yıldız almıştır.

 

Muni Alain Ducasse, en iyi mevsimlik Japon malzemeleriyle hazırlanan sofistike Fransız mutfağında uzmanlaşmış zarif, sadece akşam yemeği sunan bir restorandır. Mevsime bağlı olarak botan ebi karides ve narenciye, Kyoto'dan suzuki balığı, ardıç meyveli kavrulmuş geyik eti ve Kagoshima bifteği gibi ürünleri içerebilen İmza Menüsünü tercih edin. Ya da kendinizi Şef Alessandro Guardiani'nin ellerine bırakın ve mutfağının özünü temsil eden yemekleri öne çıkararak sizin için altı servisli bir menü oluşturmasına izin verin.

 

Doğrudan nehir kıyısına ve ötesindeki yeşil manzaralara bakan daha rahat bir mekan olan Muni La Terrasse'de güne taze pişmiş kruvasanlar, çörekler ve pain au chocolat gibi çeşitli Viennoiseries ile başlayın, ardından yumurtalı yemekler, Tottori'den taç somon, usta bir Fransız peynirciden peynir ve çok daha fazlası. Mart ayından itibaren restoran öğle yemeği ve çay saatinde açık olacaktır.

 

Ama Muni Kyoto'yu kalmaya değer kılan sadece yemekleri değil. Otelin Spa'sı, Kyoto'dan malzemeler ve İsviçre kliniklerinden gelişmiş yaşlanma karşıtı teknikler içeren tedavilerle bir rahatlama cennetidir. Ahşap ve toprak gibi doğal malzemeler, özünde huzur duygusu olan bir alan yaratır.

 

Sakinleştirici renk şemaları ve çevredeki dağların ve ormanların güzel manzaraları ile otelin 21 odası, bu çok özel otelin büyülü ortamıyla tam bir uyum içinde olan dinlendirici alanlar yaratarak, mahremiyet içinde dinlenmek için mükemmel yerlerdir.

AdminAdmin