TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 16-01-2023 10:38

Turizmde Son Trend Alkolsüz Tatil

Tatilde yeni seyahat ürünü “Teetotal-Alkol kullanmamak-Yeşilaycı” trendi yükseliyor. Uygulamaya katılanlara göre bunun için en ideal destinasyonlar listesinde Türkiye ikinci sırada.

Turizmde Son Trend Alkolsüz Tatil

Konuyla ilgili olarak turizm acente birliklerinden yapılan açıklamada, “Alkolsüz tatil-teetotal” paket tura ilginin arttığı, katılanların uygulamadan memnun kaldığı belirtilerek, tura katılanlardan 1000 kişiyle yapılan anketteki “Alkolsüz tatil-teetotal” için en ideal destinasyon hangisi sorusuna verilen yanıtlarda ilk sırada ABD ikinci sırada Türkiye olduğu belirtiliyor.

Açıklamada çeşitli gezi seçenekleri, kumlu plajlar ve yürüyüş turları içeren alkolsüz tatil “Teetotal” için #Alcoholfreeholidays başlığı ile sosyal medyada açılan hesabın ocak ayında TikTok'ta 86 milyon kez görüntülendiği ve konuyla ilgili yorumlar yazıldığı belirtiliyor.

Türkiye 2.sırada

Türkiye, içki aramadan tatil yapmak isteyenleri cezbeden birçok şeye sahip. Ülke bu özelliği ile teetotal gezginler için en popüler ikinci destinasyondur. Türkiye, güneş ışığında rahatlayabilecekleri ve parlak mavi sularda serinleyebilecekleri bir tatil arayanlar için mükemmel olan son derece güzel plajlara ev sahipliği yapıyor. Gün boyunca dışarı çıkıp dolaşacak bir şeyler arayan tatilciler için, keşfedilecek tarihi arkeolojik alanlar, müzeler ve gizli doğa harikaları ile pek çok fantastik gezi var.

Neden tercih ediliyor

“Alkolsüz tatil-teetotal”i kimlerin neden tercih ettiğine ilişkin değerlendirmede şöyle deniyor:

Ailenizle, arkadaşlarınızla ya da partnerinizle tatile çıkıp bir yere gidip zamanın tadını çıkarmanın çeşitli yolları var. Bu kapsamdaki tatil, rahatlamak ve gevşemek için de olsa birkaç içkiyle biraz da dağıtmak için bir şeydir.

Tatilde içki içme nereye, kiminle gittiğinize ve tatilin ne için olduğuna bağlı olarak değişebilir. Tatilde içki içmek herkesin harcı değildir.

Bu arada o keyiflerin tümünü alkollü içki içmeden yapmak isteyenler de var. teetotalizmi bu kesim için hazırlandı. Teetotal alkolü bırakmak isteyenler için de etkili yol.

İçkisiz bir seyahatin, ertesi sabah sersemlememek, alkolden biraz tasarruf etmek ve bunun yerine farklı aktiviteler denemek gibi pek çok olumlu yönü var.

Nitekim #Alcoholfreeholidays, bu türden tatil trendindeki yükseliş de bunu gösteriyor. #Alcoholfreeholidays’in yalnız ocak ayının bu birkaç gününde TikTok'ta 105.000'den fazla kez görüntülendiği de bunu gösteriyor.

Uygulamayı kullanan gezginler, seyahatlerinden dinlenmiş olarak dönmek için sağlıklı bir detoks yapmanın, tazelenmenin ve tatillerin sunduğu diğer birçok aktivitenin tadını çıkarmanın bir yolu olarak alkolsüz tatillerin tadını çıkardıklarını söylüyor.

Teetotal gezginler için dünyanın en popüler destinasyonları ise şu şekilde:

ABD

Türkiye

İtalya

İspanya

Avustralya

Kanada

BAE

Yunanistan

Mısır

Japonya

Fransa

Yeni Zelanda

Bali

Tayland

Portekiz

AdminAdmin