DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000

ERHAN DARGEÇİT
ERHAN DARGEÇİT
Giriş Tarihi : 22-09-2023 13:14

Bozkır’da yerel seçimlerde ilginç çekişme

Yerel seçimler konusunda yazıyorum da inanın vatandaşların çok ilgisini çeken bir konu değil bu seçimler. Kimin ilgisini çekiyor biliyor musunuz? Ya aday olacak kişinin ve çevresinin ya da belediye ile direkt veya dolaylı ilişkisi olan kişilerin ilgisini çekiyor. Onun dışında sıradan vatandaşın aklında hiç seçim falan yok.

Bunu nereden biliyorsunuz derseniz, sokağa çıkıp herhangi bir yere gittiğinizde konuşulan konulara baktığınızda yerel seçim diye bir konu yok. Geçim var, pahalılık var, doların-euronun durumu var, otomobil alış satışı konusu bile var, kiracılar ve ev sahipleri durumu var. Daha ilgincini söyleyeyim Ukrayna savaşı bile var ama yerel seçim yok. Tabii ki bu durum Konya için geçerli. Yani diğer iller nasıl bilmiyorum.

Yerel seçimlere önümüzde 6 ayın olması da illaki bu konuda ilgisizliğin bir boyutu olabilir ama yine de bilhassa vatandaşla diyalog kurmak için, özellikle taşrada her seçmene ulaşabilmek için 6 ay, çok da uzun bir süre değildir.

Mesela Bozkır’a bakıyoruz. Bozkır’da Ak Partili Belediye Başkanı Sadettin Saygı mevcut belediye başkanı. Başkan Saygı, eski belediye başkanlarından Sabri Saygı’nın oğlu. Yani sevilen bir ailenin soyadını taşıyor. Bu da zaten belediye başkanı seçilmesinde en büyük etkenlerden biri olarak 2019 seçimlerinde kendisini belediye başkanlığı koltuğuna taşıdı.

Bozkırlılığını tüm Konya’nın çok çok iyi bildiği Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut da birçok kişinin bildiği gibi aslında 2019 yerel seçimlerinde Bozkır Belediye Başkanı adayı olacaktı. Tabii ki Nazif Başkan’ın MHP’li olduğunu gençliğinden beri Ülkücü camianın içerisinde yer aldığını da herkes bilir. Dolayısıyla Bozkır’da Cumhur İttifakı’nın Ak Parti tarafının aday göstermesi konusunda anlaşılınca Nazif Başkan’ın adaylığı gerçekleşmemişti. Nazif Başkanı tanıyanlar bilirler makam mevki hırsı olmadığı için, öyle “çıkayım da bağımsız aday olayım” gibi bir düşünceye girmemişti.

Ve şimdi Nazif Başkan Bozkır Belediye Başkanlığına yeniden aday. Eğer MHP ve Ak Parti, Cumhur İttifakı olarak Nazif Başkan üzerinde anlaşırsa zaten Cumhur İttifakı için çok kolay bir seçim olur. Eğer “Bozkır çok önemli değil MHP ve Ak Parti ayrı ayrı olarak girelim” denilirse şunu bilin ki, CHP ve İyi Partili seçmende Bozkır’da Nazif Başkan’a destek verir. Nazif Başkan seçimi alır. Burada şöyle bir handikap vardır: Eğer MHP ve Ak Parti ayrı ayrı girmeye kalkar ve muhalefet partileri, ciddi bir isimde birleşirlerse o zaman Ak Parti de MHP de bu durumda kaybeder. Ama böyle bir durumda bile ikinci en fazla oy Nazif Başkan’a çıkar.

Tabii ki gerek Ak Parti içerisinde gerekse Konya yönetimleri içerisinde Bozkırlıların bir hakimiyeti vardır. Dolayısıyla başta Uğur İbrahim Altay olmak üzere bu konuda doğru bir karar vereceklerdir.

Ama Bozkır Belediyesi, Başkan Saygı’dan önce İbrahim Gün zamanında daha sosyal, sosyolojik manada Türkiye’ye daha fazla açık bir ilçeydi. Konya’da faaliyetlerini gözlemleyebilirdik. İbrahim Gün Başkan beni bile Zengibar’ın tepesine çıkartmıştı işin doğrusu. Sadettin Başkanla maalesef Bozkır gündemini yakalayamaz olduk. Hatta internet sitesinden bile takip edemez olduk. Sitedeki bir önceki haber Kurban Bayramı öncesi haziran ayından en son haber de yapılan konserin haberi 14 Ağustos’ta. Dolayısıyla Bozkır’ın gerek Konya’ya gerekse Türkiye’ye açılması için bir kan değişikliği gözüküyor.

Bu arada Bozkır’da aday göstermek için CHP ve diğer muhalefet partileri Cumhur İttifakı’nın adayını açıklamasını bekliyorlar. Zannedersem Cumhur İttifakı’na aday adaylığı için başvurup aday olamayan bir adayı göstereceklerdir. Ama şu bir gerçek ki eğer Nazif Başkan Cumhur İttifakı’nın adayı olursa muhalefet de bu konuda çok itiraz etmeyecektir.

İyi Parti aslında birçok yerde bilinçli bir politika düşünebilse Konya taşrası İyi Parti’nin parlayabileceği bir alandır. Ama CHP ile kavga et, diğer partileri küçük gör, bir de cahilce kibir yapıp “her yerde tek başıma gireceğim” diye boş keseden salla. Ondan sonra da yerel seçimlerde başarıdan bahset. Bu, siyasette olacak bir şey değildir. İşte bu seçimlerde de Cumhur İttifakı’nın kurtarıcısı İyi Parti olacaktır zaten.

Dostlukla kalın.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
Gazete Milas 5976. Sayı
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA