SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 22-04-2023 15:19

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN 23 NİSAN MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN 23 NİSAN MESAJI

 

 

23 Nisan 1920 tarihinin Türk Milleti için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Akdenizli, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan tam 103 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bugün üzerinde yaşadığımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmış, milli egemenliği ilan etmişlerdir. 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasının yanı sıra Türk milletinin büyük mücadelelerle kazandığı egemenlik hakkının gelecek kuşaklara aktarılması açısından da büyük önem taşımaktadır. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara olan güveninin bir örneğidir. Biz büyüklerde Atatürk’ün geleceği emanet ettiği çocuklarımızı, vatan millet sevgisiyle yetiştirmeli, sorumluluklarına yürekten bağlı, doğru, akılcı birer bireyler olarak yetiştirmeye gayret göstermeliyiz. Milli birliğimizi, beraberliğimizi perçinleyen bu bayramların kıymetini bilmeliyiz. Bizlere emanet edilen bu değerli eseri korumak için daima uyanık olmalı ve çok çalışmalıyız.

Her sene büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız 23 Nisan’ı, bu yıl deprem felaketinde kaybettiğimiz binlerce çocuğumuzdan dolayı buruk kutlamaktayız. Aradan geçen zamana rağmen acısını her zaman yüreğimizde taşıyacağımız deprem felaketinde vefat eden çocuklarımıza rahmet, ailelerine ise sabırlar diliyorum. İnşallah, Milletimiz bir daha böyle felaketlerle karşı karşıya kalmaz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yılını gururla kutladığımız bugünde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyorum."

AdminAdmin