GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-02-2023 13:46

Otellere yerleştirilen depremzede sayısı 100 bine ulaştı

Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği 10 ilden, illerdeki otellere yerleştirilen depremzede sayısı 100 bini aştı.

Otellere yerleştirilen depremzede sayısı 100 bine ulaştı

Kahramanmaraş merkezli 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, AFAD ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve bağlı bölge birlikleri organizasyonuyla deprem bölgesindeki 10 ilden şu ana kadar 21 ildeki otellere 100 bine yakın kişi yerleştirildi.

TÜROFED'den edinilen bilgiye göre ise, Antalya, Alanya, Manavgat, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Kapadokya, Kuşadası, İzmir, Çanakkale, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Mersin, Balıkesir, Bursa, Ankara, Bolu, Samsun, Diyarbakır, Van ve bu kentlerin ilçelerinde açık otellerde belirli kontenjanlar oluşturuldu. Özellikle de hem Akdeniz hem de Ege bölgesinde kış dönemi nedeniyle kapalı oteller açtırılarak, devreye alındı.

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, şu ana kadar deprem bölgesinden AFAD ve Valilikler koordinasyonunda 21 ildeki otellere yerleştirilen depremzede sayısının 100 bine ulaştığını söyledi. Çorabatır, “Sezon nedeniyle geçici süre kapalı olan otelleri açtırıyoruz. Bu süreci hep birlikte aşacağız" dedi.

AdminAdmin