SİYASET
Giriş Tarihi : 14-03-2023 22:19

Türkiye’de genel seçimler için geri sayıma başladı

Türkiye’de genel seçimler için geri sayıma başladı



Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 14 Mayıs seçim tarihi olarak belirlendiği duyuruldu. 
Seçim startı veren AK Parti milletvekili adaylarını toplumsal anketlerle belirliyor. 
Halkın sesine kulak veren Ak Parti, vatandaşların yanı sıra STK’ların görüşlerine de bu noktada büyük önem veriyor.
Seçime haftalar kala güncel seçim anketleri yaptıran parti, sonuçlar ışığında illerdeki milletvekili adaylarını netleştiriyor. 
Seçmenin "hangi partiye oy vereceksiniz?" sorusu özellikle yerelde vekil adaylarının belirlenmesi noktasında önem taşıyor. 
Muğla’da da sayılı zamanın kaldığı Cumhurbaşkanlığı seçimi için halkın nabzı tutulmaya başlandı. Milletvekili aday adaylıklarının açıklanmasıyla birlikte seçmenin yaklaşımı mercek altına alındı. 
AK Parti Genel Merkezi de üye bazında çalışma yürütüyor. Üyeleri tek tek arayan genel merkez yetkilileri, kimi milletvekili görmek istediklerini sorarak, nabız yokluyor.
Seçim anketi sonuçları ile seçmenin tercihi araştırılırken, adayların halkın gözündeki imajı da göz önünde bulunduruluyor. 
2023 genel seçimleri için geri sayım sürerken "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusu yöneltilen seçmenin tercihi her geçen gün Cumhur İttifakı lehine artış gösteriyor.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Anayasa'nın 116'ncı maddesinde "Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır" hükmünde yer alan yetkisini kullanarak seçim kararını imzaladı.
Böylece seçim tarihi resmi olarak netleşti. 14 Mayıs'ta sandığa giden seçmen, hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçecek.

AdminAdmin